Έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο: Το αλκοόλ (δεν) προστατεύει

alcohol-1280x853

Ακόμα και το ένα ποτήρι αλκοόλ μπορεί να βλάψει την υγεία μας σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

Δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο για την κατανάλωση του αλκοόλ, δείχνει μια νέα κινεζο-βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία απομυθοποιεί την πεποίθηση πως η κατανάλωση του αλκοόλ με μέτρο προστατεύει από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Προηγούμενες μελέτες είχαν βρει ότι ένα έως δύο ποτά τη μέρα μπορεί να βοηθούν στην αποτροπή ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, κάτι που όμως καταρρίπτει πειστικά η νέα μεγάλη έρευνα που έγινε μεταξύ 512.000 ενηλίκων στην Κίνα. Η μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος υπέρτασης και εγκεφαλικού επεισοδίου αυξάνεται σταθερά ανάλογα με την κατανάλωση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

KAKI_diatrofi

Έρευνα-σοκ, υποστηρίζει ότι ο καρκίνος συνδέεται με την κακή διατροφή περισσότερο απ' ό,τι νομίζουμε, φτάνοντας σε ποσοστό ανάλογο με εκείνο του αλκοόλ - Ποιες τροφές είναι οι «επικίνδυνες»

190523122530_RozaliaMariaAnastasiadi

Το 9ο Regional BioCamp που διεξήχθη για ένατη χρονιά στη Λιουμπλιάνα είχε ως στόχο να συμβάλλει στην εξέλιξη των νέων επιστημονικών ταλέντων. Για πρώτη φορά από την Ελλάδα έλαβε μέρος η Ροζαλία-Μαρία Αναστασιάδη, που εστιάζει τις σπουδές της στην ανάπτυξη ενός νέου ηλεκτροχημικού αισθητήρα