Υπερανθεκτικά μικρόβια: Καμπανάκι κινδύνου για εξάπλωση στην Ευρώπη

Υπερανθεκτικά μικρόβια: Καμπανάκι κινδύνου για εξάπλωση στην Ευρώπη

Ευρωπαϊκή έρευνα καταλήγει στο ανησυχητικό συμπέρασμα ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ μπαίνουν σε μια φάση όπου καθίσταται όλο και δυσκολότερο να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά απειλητικά για τη ζωή μικρόβια λόγω ανθεκτικότητας τους στα υπάρχοντα αντιβιοτικά

medicines15987
Η εξάπλωση των υπερανθεκτικών μικροβίων στα υπάρχοντα αντιβιοτικά φάρμακα, δυστυχώς, δεν φαίνεται να ανακόπτεται στην Ευρώπη, προειδοποιεί ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Vytenis Andriukaitis.

Και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτή η κατάσταση καθιστά δυσκολότερη την αντιμετώπιση όχι μόνο των πάσης φύσεων λοιμώξεων αλλά και πιο συνηθισμένων καταστάσεων, όπως η τροφική δηλητηρίαση.

Ο κ. Andriukaitis έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία για την αύξηση της αντίστασης στα αντιβιοτικά σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η έρευνα που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα …δείχνει ότι μπαίνουμε σε έναν κόσμο όπου όλο και πιο συχνές λοιμώξεις καθίστανται δυσκολότερο ή και σε πολλές περιπτώσεις αδύνατον, να αντιμετωπιστούν».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης