Ανεπιθύμητες χημικές ουσίες σε ταμπόν και σερβιέτες

Ανεπιθύμητες χημικές ουσίες σε ταμπόν και σερβιέτες

Τα νεαρά κορίτσια και οι γυναίκες που χρησιμοποιούν προϊόντα προσωπικής υγιεινής μίας χρήσεως έρχονται σε επαφή χρονίως με κατάλοιπα ουσιών το λιγότερο ανεπιθύμητων, συμπεραίνει έρευνα γαλλικού περιοδικού

tabpm
Παρά τις επίσημες συστάσεις, ανεπιθύμητες χημικές ουσίες εξακολουθούν να ανιχνεύονται σε ταμπόν και σερβιέτες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο γαλλικό περιοδικό 60 millions de consommateurs.

«Κύριο συμπέρασμα των νέων αναλύσεων: η μόλυνση από επικίνδυνα μοριακά κατάλοιπα παραμένει», αναφέρει το γαλλικό περιοδικό στο τεύχος του Μαρτίου κάνοντας λόγο για κατάλοιπα γλυφοσάτης και φθαλάτων.

Το Group’hygiene που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές προϊόντων γυναικείας υγιεινής, αντέδρασε υπογραμμίζοντας ότι «οι σπάνιες ουσίες που ανιχνεύονται …βρίσκονται σε κατάσταση ιχνών, σε επίπεδο πολύ χαμηλότερο των υγειονομικών ορίων».

«Το επίπεδο μπορεί να είναι τόσο χαμηλό που ισοδυναμεί με έναν κύβο ζάχαρης και 2.0000 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Group’hygiene.

Η δημοσίευση της έρευνας του περιοδικού 60 millions de consommateurs, τρία χρόνια μετά την δημοσίευση του πρώτου μέρους που έκανε θόρυβο το 2016, ακολουθεί κατά λίγους μήνες έκθεση της γαλλικής υπηρεσίας υγειονομικής ασφάλειας (Anses).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης