Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Η γιόγκα προσφέρει ανακούφιση

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Η γιόγκα προσφέρει ανακούφιση

Η γιόγκα παρέχει μία ολιστική διάσταση θεραπείας, συμβάλλοντας στην ύφεση της νόσου, σε συνδυασμό πάντα με την θεραπευτική αγωγή

yogi_new-1280x854
Η εφαρμογή της γιόγκα σε συνδυασμό με την συμβατική αγωγή για την αντιμετώπιση της Ρευματοειοδούς Αρθρίτιδας φαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και σε καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε Restorative Neurology and Neuroscience.

Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Τα συχνότερα συμπτώματά της είναι πόνος και οίδημα στις αρθρώσεις, καθώς και πολύωρη πρωινή δυσκαμψία. Είναι η δεύτερη πιο συχνή μορφή φλεγμονώδους αρθρίτιδας. Η κόπωση, η κατάθλιψη και η ευρεθιστότητα ανήκουν στην συμπτωματολογία της νόσου. Η συνύπαρξη της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας με την κατάθλιψη αποτελεί ένα σημαντικό φορτίο για τους πάσχοντες, τα άτομα που τους φροντίζουν, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και την κοινωνία στο σύνολό της. Η κατάθλιψη μοιάζει να μειώνει την συμμόρφωση των ασθενών και την τήρηση της ιατρικής θεραπείας οδηγώντας σε επιδείνωση της υγείας και αυξάνοντας τη σοβαρότητα της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης