Νόσος Αλτσχάιμερ: Ελπίδες για νέα θεραπεία

Νόσος Αλτσχάιμερ: Ελπίδες για νέα θεραπεία

Έναν νέο θεραπευτικό στόχο για την αντιμετώπιση της νόσου του Αλτσχάιμερ ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές γεννώντας ελπίδες για την αντιμετώπιση της ασθένειας

190212125607_alzheimer5-1280x720
Οι ερευνητές του Wake Forest Baptist Health εντόπισαν νέο μοριακό μηχανισμό που πιθανόν να αποτελέσει νέο θεραπευτικό στόχο για την αντιμετώπιση της νόσου του Αλτσχάιμερ σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Investigation.

«Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια ιδιαίτερα επιβλαβής για τον άνθρωπο ασθένεια και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλυφθεί θεραπεία ή τουλάχιστον κάποια αποτελεσματική θεραπεία. Οι περισσότερες κλινικές δοκιμές νέων φαρμάκων έχουν αποτύχει, επομένως υπάρχει σαφής ανάγκη για νέους θεραπευτικούς στόχους», δήλωσε ο Δρ. Tao Ma επίκουρος καθηγητής Γεροντολογίας και Γηριατρικής Ιατρικής στο Wake Forest School of Medicine.

Η νόσος Αλτσχάιμερ χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης και εξασθένιση των συνάψεων μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου. Παρόλο που η ακριβής αιτία της νόσου παραμένει ασαφής, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι η διατήρηση της μνήμης και της συναπτικής πλαστικότητας των νευρώνων του εγκεφάλου απαιτεί τη σύνθεση ορισμένων πρωτεϊνών από τον οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης