Ο καλός ύπνος στα 37 εξαρτάται από τις σχέσεις που είχατε στα 23

Ο καλός ύπνος στα 37 εξαρτάται από τις σχέσεις που είχατε στα 23

Βρείτε κάποιον που να κοιμάστε μαζί (αγκαλιά κατά προτίμηση) - Είναι αγχολυτικό και ωφελεί μακροπρόθεσμα την υγεία!

sleeping
Ο κοινός ύπνος των ζευγαριών που αγαπιούνται ή είναι απλώς ερωτευμένα έχει υμνηθεί από ποιητές και λογοτέχνες ως κατεξοχήν δείγμα μιας σχέσης υψηλής ποιότητας, αλλά και ως μοναδική εμπειρία. Παράλληλα, έχει συνδεθεί και με την καλή υγεία. Μία νέα επιστημονική έρευνα πηγαίνει το θέμα ακόμη παραπέρα.

Μία νέα μελέτη για τις διαπροσωπικές σχέσεις επισημαίνει ότι η ποιότητα της ρομαντικής σχέσης ενός ατόμου και το άγχος που βιώνει σε δύο βασικά σημεία της πρώιμης ενηλικίωσης (στις ηλικίες 23 και 32 ετών) σχετίζονται με την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου στη μέση ενηλικίωση, η οποία τοποθετείται γύρω στα 37 έτη.

Ακούγεται πολύπλοκο; Ας τα πάρουμε ένα – ένα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν εισπράξει θετικές εμπειρίες από τις συντροφικές τους σχέσεις στην πρώιμη ενηλικίωση (εκεί γύρω στα 23) αντιμετωπίζουν λιγότερα αγχωτικά συμβάντα ζωής στην ηλικία των 32 ετών, ηπιότερες διαταραχές και γενικά είναι πιο ισορροπημένοι. Κατόπιν, με τη σειρά τους αυτή η έλλειψη αγχωτικών συμβάντων έχει ως αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα ύπνου στην ηλικία των 37, αλλά και μετέπειτα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης