Μπρόκολο: «Φρουρός» ενάντια στον καρκίνο

brokolo

Βάλτε το μπρόκολο στη διατροφή σας και ενισχύστε τον οργανισμό σας με θρεπτικές ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

Το σκουροπράσινο δενδροειδές λαχανικό που κοσμεί το ελληνικό τραπέζι κυρίως μέσα στον χειμώνα, είναι διάσημο για τις προστατευτικές του ιδιότητες έναντι διαφόρων ασθενειών και παθήσεων. Η περιεκτικότητα του μπρόκολου σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά το καθιστούν ιδανικό για αντικαρκινική προστασία, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών.

Το μπρόκολο περιέχει, επίσης, υψηλά επίπεδα της ουσίας γλυκοζιδάσης, η οποία όταν διασπάται στον οργανισμό παράγει μια άλλη ουσία (ισοθιοκινάτες) που βάσει ερευνών αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους αντικαρκινικούς παράγοντες στη διατροφή. Επίσης, έχει αποδειχθεί σημαντικός σύμμαχος του οργανισμού απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες ασθένειες.

Διαβάστε στο ygeiamou.gr γιατί το μπρόκολο είναι «φρουρός» της υγείας μας ενάντια στον καρκίνο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190712170328_aircondition

H νόσο των λεγεωνάριων ή «των κλιματιστικών» που μπορεί να προσβάλλει οποιαδήποτε ηλικία και να προκαλέσει μέχρι και θάνατο. Τα συστήματα κλιματισμού, δεν θεωρούνται πλέον πηγές μετάδοσης του βακτηριδίου που προκαλεί τη νόσο

190820105136_dad_daughter-1280x720

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι η «εναπόθεση» ενός παιδιού στον μπαμπά -έστω και για λίγες ώρες την εβδομάδα- είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία για το καλό το παιδιού

Bacteria-Food

Ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του στην Ισπανία και άλλα 150 έχουν προσβληθεί από λιστερίωση, με τις υγειονομικές αρχές να εκδίδουν επείγουσα διεθνή προειδοποίηση - Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σοβαρή λοίμωξη