Οι Έλληνες από καπνιστές γίνονται ατμιστές

vaping

Μελέτη δείχνει ότι οι Έλληνες που επιχειρούν να «σβήσουν» για πάντα το συμβατικό τσιγάρο στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σε μια προσπάθεια διακοπής της καπνιστικής συνήθειας

Η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου 11πλασιάζει την πιθανότητα διακοπής του συμβατικού τσιγάρου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης μελέτης στον ελληνικό πληθυσμό.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Internal and Emergency Medicine και καταγράφει τη συσχέτιση ηλεκτρονικού τσιγάρου και διακοπής της καπνιστικής συνήθειας σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.568 ενηλίκων καπνιστών και πρώην καπνιστών στο Νομό Αττικής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η καθημερινή χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να 11πλασιάζει την πιθανότητα διακοπής του συμβατικού καπνίσματος από το 2014 και έπειτα που τα εναλλακτικά προϊόντα καπνού κατέστησαν διαθέσιμα και στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές  Δρ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), Γεώργιο Σιάκα (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Κωνσταντίνο Πουλά (Φαρμακευτική Σχολή – Πανεπιστήμιο Πάτρας), Βασίλη Βουδρή (Ωνάσειο), Κυριακούλα Μεράκου (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) και Αναστασία Μπαμπούνη (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας),  περίπου το 40% των ενηλίκων που διέκοψαν το συμβατικό κάπνισμα από το 2014 και μετά χρησιμοποιούν ή χρησιμοποιούσαν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Διαβάστε αναλυτικά  τη μελέτη στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Χεχεχε

Όταν πας νοσοκομείο για λόγους που αφορούν καρδιά, πνεύμονες, στομάχι έντερα το πρώτο που σε ρωτάνε είναι αν καπνίζεις ή αν καπνιζες πότε το έκοψες και πόσα τσιγάρα καπνιζες.τυχαιο;δεν νομίζω.Σας ικετεύω κόψτε το κάπνισμα κάνετε κακό σε σας και πλουτίζετε τις καπνοβιομηχανιες.

Χαχαχα

Χτες μας διώξανε ο ιδιοκτήτης από ένα καφενείο όταν είπαμε ότι θα πάρουμε τη παραγγελία και θα φύγουμε λόγω της καπνιλας τσιγαριλας.Ορθα κοφτά μας είπε ότι δεν σας δίνω τίποτα να φύγετε.Υπαρχει νόμος δυστυχώς που μόνο στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται.Ελεγχος μηδέν με αποτέλεσμα με το που κάθεσε σε κλειστό χώρο να σου φέρνουν και τασάκι.

Jim

Ο ατμος δεν κάνει τα ρούχα να μυρίζουν όπως τα κάνει ο καπνός βρε χαζούλη. Είπες μεγάλη πατάτα χαζούλη....

χα

...και με σύριζα γίνανε εξατμιστές.

Τάσος

Λέει αυτός που ψήφισε όχι αλλά ντρέπεται να το ομολογήσει.

Γατοπαρδος

Και από τσιγαριλα τώρα τα ρούχα μας μυρίζουν ατομικά βανίλια κανέλλα και ότι άλλη μ.....α αρμόζει ο καθένας,

ΚΙΤ

Είσαι βλαμμένος. Είναι απο τις καλύτερες λύσεις για να κόψει κανείς το τσιγάρο. Πετάγεται το κάθε ταγάρι και παραπονιέται ΚΑΙ γι'αυτό. Εγώ σε δυο χρόνια τελείωσα με το τσιγάρο εξαιτίας του ηλεκτρονικού με ευκολία μάλιστα, και εδώ και χρόνια έχω σταματήσει και το ηλεκτρονικό. Το δικό σου πνευμόνι δεν το κλαις όταν τρως την εξάτμιση του σαράβαλου, για αυτοκίνητο που έχεις, καθημερινά. Σε πειράζει η βανίλια από κάποιον που ατμίζει δυο τραπέζια παραπέρα. Μια ζωή ο έλληνας ψευτόμαγκας λακαμάς που τα ξέρει όλα να θέλει να κάτσει στο σβέρκο του καθένα. Φτιάξε την εξάτμιση, άνοιξε κανά παράθυρο στο αχούρι που μένεις και θα δεις αλλαγή. Δεν σου φταίει το ηλεκτρονικό, το οτι ζεις σαν μογγόλι είναι!

Σιγά θα κλάψουμε

Ασε ρε παράνομε ελληναρά τώρα που κάπνιζες παράνομα μια ζωή στα μαγαζιά και τώρα τάχα "ατμίζεις" μόδα ειναι και θα περάσει ετσι και αλλιώς ο ελληναράς καταπίνει αμάσητα οτι του κατεβαζουν.

Καλύτερα

...από καπνιστές

Αλεξης

Ναι αλλα ένας ειναι ο ψεκάστης.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190215150425_wmi_trofi2

Όσοι έχουν αποφασίσει να ταΐζουν το ζωάκι τους με ωμή τροφή θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, για τη χορήγησή της θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες