OnDo: Ένα σουρεάλ, noodles - γλυπτό φιγουράρει στο Όκλαντ

OnDo: Ένα σουρεάλ, noodles - γλυπτό φιγουράρει στο Όκλαντ

Δύο γιγαντιαία τσοπ στικ που συγκρατούν έναν «καταρράκτη» νουντλς - Πολλοί το χαρακτήρισαν ακαλαίσθητο

noodles
Σε πόσους είναι γνωστό ότι τα κινεζικά νουντλς ήταν η πηγή έμπνευσης για τα «δικά μας» μακαρόνια;

Οι Νεοζηλανδοί τιμούν τα νουντλς: στον δρόμο από το αεροδρόμιο της Όκλαντ, της πρωτεύουσας της χώρας του Ειρηνικού, προς τη συνοικία Central Business District, ανάμεσα σε δέντρα, μαγαζιά, κορεάτικα και βιετναμέζικα ρεστοράν, φιγουράρουν δύο γιγαντιαία τσοπ στικ που συγκρατούν έναν «καταρράκτη» νουντλς.

O πορτοκαλί οικοδομικός φράχτης που περιβάλλει το γλυπτό OnDo στην πλατεία Μπαλαντάιν δεν θέλει να δηλώσει ότι το έργο είναι ανολοκλήρωτο. Ο γλύπτης Σέουνγκ Γιουλ Οχ ήθελε απλώς να προσθέσει ένα φανταστικό στοιχείο στη συνεχιζόμενες εργασίες οδοποιίας εκεί. Τα τσοπ στικ μοιάζουν σαν να σηκώνουν τα νουντλς απ' τον δρόμο.

Αν και αρχικά πυροδότησε αντιδράσεις -πολλοί ήσαν εκείνοι που υποστήριξαν ότι δεν είναι καλαίσθητο ή είπαν ότι δεν άξιζε να δαπανηθεί δημόσιο χρήμα γι αυτό-, έχει πολλούς υποστηρικτές που απολαμβάνουν αυτή τη σουρεαλιστική νότα στην καθημερινότητα. Το OnDo μεταφέρθηκε το 2015 για λόγους συντήρησης, αλλά ξαναπήρε τη θέση του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για να χαμογελούν πολλοί!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης