Σε ρωσικά χέρια ο κορυφαίος γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau

gault

Ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του  Κομ ντε Σεριζέ πούλησε το 100% των μετοχών του οδηγού σε ρωσική οικογένεια - Ο Gault & Millau  είναι ο δεύτερος διεθνής οδηγός γαστρονομίας μετά τον Michelin

Σε ρωσικά χέρια πέρασε ο γαλλικός γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau, δεύτερος μετά τον οδηγό Michelin, καθώς πωλήθηκε στην οικογένεια Σκβαρτσόφ, η οποία δεσμεύτηκε να επενδύσει εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του, ανακοίνωσε ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης του, ο Κομ ντε Σεριζέ.

"Πούλησα το 100% των μετοχών του οδηγού σε ρωσική οικογένεια", δήλωσε ο Κομ ντε Σεριζέ, ο οποίος ήταν επί επτά και πλέον χρόνια διευθυντής και ιδιοκτήτης του δεύτερου διεθνούς γαστρονομικού οδηγού μετά τον Michelin, τη βίβλο της γαστρονομίας. Το ύψος της αγοραπωλησίας δεν έγινε γνωστό.

"Συνέβαλα στη διεθνοποίηση και στην ψηφιοποίηση του οδηγού. Τώρα χρειάζονται μέσα προκειμένου αυτά να προχωρήσουν και αναπτυχθούν", εξήγησε. "Οι νέοι ιδιοκτήτες που έχουν σχέση με τη ρωσική δημόσια τράπεζα VTB, θα επενδύσουν σύντομα εκατομμύρια ευρώ".

Ο Ζακ Μπαλί, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος στο τμήμα κατάρτισης και παροχής συμβουλών του ομίλου Ducasse και στη συνέχεια επικεφαλής του ομίλου Sibuet πριν εργαστεί εκ νέου στον Gault & Millau, γίνεται ο νέος πρόεδρος του οδηγού, του οποίου τους επενδυτές εκπροσωπεί ο Βλαντισλάβ Σκβαρτσόφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Gault&Millau.

"Παραμένοντας πιστοί στις ιστορικές αξίες και στα θεμέλια που ανέδειξαν τον Gault&Millau σε έγκυρο οδηγό οι υποστηρικτές της Νέας Κουζίνας, έχουμε μεγάλα σχέδια για την ανάπτυξη του οδηγού στη Γαλλία και στο εξωτερικό", δήλωσε ο Ζακ Μπαλί.

Δεύτερος γαστρονομικός οδηγός ο Gault & Millau, ήταν "γαλλική εταιρία της διεθνούς γαστρονομίας" που ιδρύθηκε πριν από 46 χρόνια. Φημίζεται για την τάση του να ανακαλύπτει πρωτοποριακούς σεφ.

Ο κίτρινος γαστρονομικός οδηγός κυκλοφορεί σε 40.000 αντίτυπα στη Γαλλία, ενώ υπάρχει σε 20 χώρες. Ο πρώτος ρωσικός οδηγός Gault & Millau κυκλοφόρησε το 2017 και είχε πληροφορίες για 50 εστιατόρια στη ρωσική επικράτεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης