Θέσε στόχους για το 2019 και πέτυχέ τους!

Θέσε στόχους για το 2019 και πέτυχέ τους!

Η φράση που ακούμε πιο συχνά σε κάθε ξεκίνημα μιας χρονιάς είναι «Νέα χρονιά, νέοι στόχοι!». Κατά πόσο όμως οι στόχοι αυτοί γίνονται πράξη; Φέτος, ας δεσμευτούμε σε υποσχέσεις που μπορούμε να τηρήσουμε και ας θέσουμε στόχους τους οποίους θα δούμε να πραγματοποιούνται!

stoxooi
Στα πλαίσια των φετινών σου στόχων ή των λεγόμενων New Year’s Resolutions λοιπόν, μπορείς να υιοθετήσεις από σήμερα κιόλας νέες θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου! Εστίασε σε 3 αλλαγές: καλύτερη διατροφή, περισσότερη φυσική δραστηριότητα και θετική ψυχολογία!

1. Καλύτερη Διατροφή

Οι νέοι σου διατροφικοί στόχοι θα περιλαμβάνουν μικρές και σταδιακές αλλαγές σε συνήθειες της διατροφής σου που νιώθεις ότι χρειάζονται βελτίωση. Μην προσπαθείς να αλλάξεις όλες τις "κακές" συνήθειες μαζί. Άλλωστε, το μυστικό για να διατηρήσεις τις θετικές αλλαγές για αρκετό καιρό είναι να μην στερείσαι αλλά να τρέφεσαι ισορροπημένα με τρόπο δημιουργικό και διασκεδαστικό.

Δοκίμασε να βάλεις το πρωινό γεύμα στις συνήθειες σου, ώστε να ξεκινάς την ημέρα σου με ενέργεια και φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου στο γραφείο υγιεινές επιλογές σνακ και μικρών γευμάτων για το δεκατιανό και μεσημεριανό σου.

burger-kotopoulou-me-spanaki



Πρόσθεσε στη διατροφή σου άφθονα φρούτα και λαχανικά εποχής, λιπαρά ψάρια, προϊόντα ολικής άλεσης. Βάλε στη ζωή σου φυτικά τρόφιμα πλούσια σε ακόρεστα "καλά" λιπαρά, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα φυτικά προϊόντα επάλειψης.

2. Περισσότερη φυσική δραστηριότητα

Κλείσιμο
Εάν σου αρέσει να ασκείσαι και έχεις εντάξει κάποια μορφή φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα σου, είσαι ήδη σε καλό δρόμο. Διατήρησε τη συνήθεια αυτή γιατί όχι, πειραματίσου περαιτέρω δοκιμάζοντας κάποιο νέο είδος άσκησης ή αυξάνοντας απλώς τη συχνότητα και την ένταση αυτής.

Εάν, πάλι, η άσκηση δεν σε ενθουσιάζει, μπορείς να αυξήσεις την κινητικότητα σου μέσα στην ημέρα, κάνοντας μικρές αλλαγές. Βάλε το περπάτημα ή το ήπιο τρέξιμο στη ζωή σου, και φρόντισε σταδιακά να αυξάνεις τη διάρκεια αλλά και τη συχνότητα που ασκείσαι. Στόχευσε σε 30 λεπτά άσκησης, 5 φορές την εβδομάδα. Αυτή είναι και η ελάχιστη άσκηση που συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ώστε να υπάρχουν οφέλη στην υγεία μας.

Ακόμα και μικρές αλλαγές της καθημερινότητας μπορούν να βοηθήσουν όπως η χρήση της σκάλας αντί για τον ανελκυστήρα, ή η επιλογή του περπατήματος αντί για το αυτοκίνητο, για σύντομες, κοντινές αποστάσεις.

3. Θετική ψυχολογία

Εξίσου σημαντική με την υγιεινή διατροφή και την τακτική άσκηση είναι και η βελτίωση της ψυχολογίας μέσω μιας πιο θετικής στάσης ζωής! Μείωσε το στρες της καθημερινότητας και αύξησε τις χαρούμενες στιγμές στην ημέρα σου. Φρόντισε να βρίσκεις πάντα τρόπους εκτόνωσης και μείωσης του άγχους, να κοιμάσαι καλά και ποιοτικά και ποσοτικά και βάλε στιγμές χαλάρωσης στη ζωή σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ώστε να αυξηθούν οι χαρούμενες στιγμές στην ημέρα σου, οπότε πειραματίσου και δες ποιος ταιριάζει καλύτερα σε εσένα και στις συνήθειες σου.

Για κάθε θετική συνήθεια που υιοθετείς μπορείς να θέτεις αντίστοιχους έξυπνους ή αλλιώς... SMART στόχους! Με τον τρόπο αυτό θα έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία των φετινών σου New Year’s Resolutions!

Καλή Χρονιά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης