Πώς θα θηλάσω σωστά το παιδί μου;

thilasmoss

Μετά τον τοκετό το μωρό μπορεί να δοθεί άμεσα στη μητέρα για να το κρατήσει στο στήθος της δέρμα με δέρμα τουλάχιστον για μια ώρα

Το μητρικό γάλα είναι ιδανική τροφή για το μωρό. Είναι πλούσιο σε αμυντικά κύτταρα και παράγοντες που προστατεύουν από λοιμώξεις. Ο θηλασμός έχει πολλά οφέλη τόσο για το βρέφος όσο και για τη μητέρα. Ένα σημαντικό όφελος και για τους δύο είναι η ενίσχυση του ψυχικού δεσμού μητέρας – βρέφους.

Πώς όμως μία νέα μανούλα θα ξέρει να το κάνει σωστά;

Θηλασμός αμέσως μετά τον τοκετό!

Μετά τον τοκετό το μωρό μπορεί να δοθεί άμεσα στη μητέρα για να το κρατήσει στο στήθος της δέρμα με δέρμα τουλάχιστον για μια ώρα. Επαφή δέρμα με δέρμα σημαίνει άμεση επαφή του δέρματος της μητέρας και του μωρού ενώ αυτό είναι ακόμη γυμνό αλλά στεγνό, με κάλυψη από ένα σκέπασμα για να προστατευθεί από το κρύο. To μωρό αναζητά το στήθος το οποίο φτάνει έρποντας, πιάνει τη θηλή και ξεκινά τον θηλασμό.

Η επαφή δέρμα με δέρμα έχει παρατηρηθεί ότι εξασφαλίζει τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας, σφύξεων και επιπέδων σακχάρου του αίματος του μωρού και μειώνει το κλάμα του. Επιπλέον, προάγει τον ψυχικό δεσμό μητέρας – μωρού.

(Έχει βρεθεί ότι τα νεογέννητα που έχουν επαφή δέρμα με δέρμα αμέσως μετά τον τοκετό έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να θηλάσουν αποκλειστικά.)

Θηλασμός σημαίνει καθαριότητα

Κάθε πρωί κάνετε μπάνιο καθαριότητας πλένοντας το στήθος σας, τις πτυχές κάτω από αυτό και τις μασχάλες με σαπούνι και νερό. Μη χρησιμοποιείτε αντισηπτικά, διότι ξηραίνουν τη φυσική λιπαρότητα της θηλής με αποτέλεσμα τους πιο εύκολους τραυματισμούς της. Σαπουνίζετε τα χέρια σας πριν από κάθε θηλασμό, διότι έτσι προφυλάσσεται το μωρό σας από πολλές μολύνσεις και αρρώστιες.

Όταν δε θηλάζετε, φοράτε πάντα ένα καθαρό και κατάλληλο στηθόδεσμο και φροντίζετε οι θηλές σας να είναι πάντα καθαρές και στεγνές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

egkefaliko-1280x853

Για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και την θωράκιση του νου από την φθορά της ηλικίας οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η λύση είναι η σωματική δραστηριότητα έστω και για δέκα λεπτά ημερησίως

fasolia

Είναι τα πιο αγαπημένα όσπρια στο ελληνικό τραπέζι και οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι όχι μόνο είναι πηγές πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, αλλά και ότι το φούσκωμα που μας προκαλούν είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας!

paidia1

Ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο αποτελεί τη λύση για την εξασφάλιση της υγείας του παιδιού, καθώς καλύπτει τη νοσηλεία του στο παιδιατρικό τμήμα ιδιωτικής κλινικής. Αλλά και στο δημόσιο νοσοκομείο να νοσηλευτεί, το ιδιωτικό συμβόλαιο μπορεί να καλύψει τα έκτακτα έξοδα που θα δημιουργηθούν

thermok

Η μέθοδος αφορά στη μιτοχονδριακή αντικατάσταση σε ανθρώπινα ωάρια, ενώ διατηρείται ακέραιο το γενετικό υλικό της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει - Μητέρα και νεογνό είναι πολύ καλά στην υγεία τους