Βίντεο: Έτσι γιόρτασαν τα Χριστουγέννα στη Ζάμπια

Βίντεο: Έτσι γιόρτασαν τα Χριστουγέννα στη Ζάμπια

Ξεχωριστός ο τρόπος που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι ορθόδοξοι πιστοί της «Ελβετίας της Αφρικής» όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται η Ζάμπια

zambia01
Μπορεί η Αφρικανική Ήπειρος να μην είναι ιδιαίτερα συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα, αλλά και εκεί υπάρχουν μια σειρά από ακμαίες χριστιανικές κοινότητες που όχι μόνο γιορτάζουν τον ερχομό του Χριστού, αλλά και τον τιμούν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

Μεταξύ αυτών των κοινοτήτων συμπεριλαμβάνεται και η ορθόδοξη κοινότητα της Ζάμπιας, εκεί όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης Τσαφταρής όχι μόνο διακονεί τους πιστούς ορθοδόξους, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία εξέχουσα προσωπικότητα για την ίδια τη χώρα εξαιτίας της μεγάλης προσφοράς του προς την τοπική κοινωνία και του σημαντικού ιεραποστολικού του έργου.

Ο ορθόδοξος ναός στην Λουσάκα, την πρωτεύουσα της Ζάμπιας, ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τη σχετικά μικρή, αλλά ακμάζουσα ελληνική κοινότητα της Ζάμπιας, όσο και για τον τοπικό ορθόδοξο πληθυσμό.

Στα βίντεο που ακολουθούν αποτυπώνεται ο ξεχωριστός τρόπος που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι ορθόδοξοι πιστοί της «Ελβετίας της Αφρικής» όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται η Ζάμπια. Το βασικό κομμάτι των εορτασμών σχετίζεται με την επίσκεψη στην εκκλησίας και λιγότερο με την ανταλλαγή δώρων ή άλλων καταναλωτικών συνηθειών.


Μητρόπολη Ζάμπιας - Χριστούγεννα (2)


Κλείσιμο
Μητρόπολη Ζάμπιας - Χριστούγεννα (1)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης