Έρευνα: Η ευτυχία στο γάμο έρχεται με την πάροδο του χρόνου

Έρευνα: Η ευτυχία στο γάμο έρχεται με την πάροδο του χρόνου

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, τα ζευγάρια τείνουν να χαλαρώνουν πιο πολύ όσο εξελίσσεται η σχέση

couple_arthro
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, οι γάμοι γίνονται πιο ευτυχισμένοι με την πάροδο του χρόνου.

Tα ζευγάρια διαφωνούν λιγότερο, γελούν περισσότερο και γενικά χαλαρώνουν πιο πολύ όσο εξελίσσεται η σχέση. Τα δύο καυτά θέματα για τα οποία είθισται να τσακώνονται, δεν τους απασχολούν τόσο έντονα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το θέμα των παιδιών και τα οικονομικά απασχολούν έντονα τους γονείς όμως με την πάροδο του χρόνου, η πίεση αυτή ατονεί.

Αμερικανοί ψυχολόγοι, που παρακολούθησαν παντρεμένα ζευγάρια επί 13 χρόνια οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι, όσο περνούν τα χρόνια, οι τσακωμοί στα παντρεμένα ζευγάρια γίνονται πιο ήπιοι δίνοντας τη θέση τους στο χιούμορ και την κατανόηση.

happy12_3


Ο επικεφαλής της μελέτης, Ρόμπερτ Λίβενσον, καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα:

«Τα ευρήματά μας ρίχνουν φως σε ένα από τα μεγάλα παράδοξα της ζωής.Παρά την απώλεια των φίλων και μελών της οικογένειας στο πέρασμα του χρόνου, οι ηλικιωμένοι σε σταθερούς γάμους είναι σε γενικές γραμμές ευτυχείς και παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά κατάθλιψης και άγχους. Ο γάμος ήταν καλός για την ψυχική τους υγεία».

Κλείσιμο
Η έρευνα διεξήχθη σε ζευγάρια που ήταν παντρεμένα 15 και 35 χρόνια.Τα ζευγάρια χωρίστηκαν σε ομάδες με βάση τα χρόνια γάμου τους και στη συνέχεια πέρασαν από συνεντεύξεις.

happy76


Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις εκφράσεις του προσώπου, τη γλώσσα του σώματος, το λεκτικό περιεχόμενο και τον τόνο της φωνής τους.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Emotion» έδειξε ότι με την πάροδο των ετών, ενισχύθηκαν οι θετικές συμπεριφορές των ζευγαριών όπως η στοργή και το χιούμορ. Αντιθέτως, τα αρνητικά συναισθήματα μειώθηκαν με την πάροδο του χρόνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης