«Έχω τάσεις φυγής και δεν μπορώ να κάνω σχέση, τι πρέπει να κάνω;»

hands-1246170_1920

Ερώτηση στον ψυχολόγο

Απάντηση:  Πρόσφατες έρευνες έχουν κατορθώσει να αποκωδικοποιήσουν τους λόγους για τους οποίους κάποιος τείνει να αποφεύγει την δέσμευση.

Οι λόγοι αυτοί φαίνεται να είναι οι εξής:

1. Φοβόμαστε ότι θα υποφέρουμε και θεωρούμε ότι το να ερωτευθούμε εμπεριέχει υπερβολικό ρίσκο και αποτελεί για εμάς εν τέλει πηγή κινδύνου, παρά πηγή απόλαυσης.

2. Έχουμε συσσωρεύσει πολλές διαδοχικές αποτυχίες στις σχέσεις μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο και να πιστεύουμε ότι η καινούργια σχέση θα έχει την τύχη της προηγούμενης.

3. Πολλές φορές ο φόβος της δέσμευσης προέρχεται από μια βαθιά έλλειψη αυτοπεποίθησης. Πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε και έτσι αισθανόμαστε εκ των προτέρων ως θύματα απόρριψης, γεγονός που μας αποθαρρύνει και εν τέλει μας απελπίζει, καθώς πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε κοντά μας τον σύντροφό μας.

4. Φοβόμαστε ότι θα χάσουμε την ελευθερία μας. Θεωρούμε ότι ξαφνικά θα πρέπει να δίνουμε λογαριασμό για το πότε γυρνάμε, να συγυρίζουμε το διαμέρισμα, να οργανώνουμε τον χρόνο μας λαμβάνοντας υπόψη τον άλλον, να επιλέξουμε κάποιον για πάντα. Καταλήγουμε έτσι να αναπαριστούμε την ζωή του ζευγαριού ως ζωή ενός φυλακισμένου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vimatodotis

Ερευνητές στις ΗΠΑ και την Κίνα δημιούργησαν τον πρώτο βηματοδότη που δεν χρειάζεται μπαταρία, αλλά τροφοδοτείται με ενέργεια από τους χτύπους της καρδιάς