Ο Άη Βασίλης από τη Φινλανδία στην ογκολογική μονάδα παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα»

pan7
Την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου σήμανε η επίσκεψη του αυθεντικού Άγιου Βασίλη, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018.

Τον Άγιο Βασίλη υποδέχτηκαν τα παιδιά μαζί με την πρόεδρο του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, αλλά και τον Φινλανδό πρέσβη στην χώρα μας κ. Juha Pyykkö, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, κυρία Riitta Laasko.  Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού κ. Richard Jackson, μαζί με την σύζυγό του Eia Jackson.

pan7
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερέτριας "Κωσταντής Κανάρης"
pan8
Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μαζί με President του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού κύριο Richard Jackson και την σύζυγό του Eia Jackson.


Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.Α. Κυριακού» κ. Μανώλης Παπασάββας, μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», συμμετέχοντας και εκείνοι στην χαρά των παιδιών.

«Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται και στις οικογένειες τους αγάπη και ελπίδα.  Αυτές οι άγιες ημέρες ας ζεστάνουν τις καρδιές όλων μας» ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους η κυρία Βαρδινογιάννη.

pan5
Μανώλης Παπασάββας, Juha Pyykkö, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Riitta Laasko μαζί με τον Άγιο Βασίλη
pan6
Μανώλης Παπασάββας, Juha Pyykkö, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Riitta Laasko μαζί με τον Άγιο Βασίλη


Ο Άγιος Βασίλης, που βρίσκεται στην χώρα μας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Φινλανδίας, άφησε για λίγο το χωριό του και τις προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων δώρων και επισκέφθηκε τα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προκειμένου να τους χαρίσει το χαμόγελό του, μια αγκαλιά και δώρα. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν μαζί του αλλά και να κάνουν μια σειρά από χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, όπως χειροτεχνίες και facepainting.


Η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια γιορτινή, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, που γέμισε με αγάπη και ελπίδα τις καρδιές μικρών και μεγάλων.  Τεχνητό χιόνι έπεφτε σε όλο τον προαύλιο χώρο της Μονάδας, ενώ καθηγητές του Ωδείου του  Κολλεγίου Ψυχικού έδιναν τον ρυθμό με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.  

Λίγο αργότερα, παιδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης» έψαλαν κάλαντα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα.

pan1
Η υποδοχή του Αη Βασίλη έγινε στον προαύλιο χώρο της Μονάδας
pan2
Οι καθηγητές του Ωδείου του Κολλεγίου Ψυχικού έπαιξαν μουσική


Η επίσκεψη του αυθεντικού Άγιου Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» Άννας Παναγοπούλου, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.


pan3
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
pan4
Ο αυθεντικός Άγιος Βασίλης από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας μαζί με τα ξωτικά του

ΣΧΟΛΙΑ (5)

pk

έχετε μεγάλη καρδιά κα Β. Ο θεός να σας έχει καλά.

Η Ελλαδα δεν έχει ανάγκη τον φινλανδικό SANTA CLAUS

Η Ελλάδα έχει περισσότερους πόρους και είναι πλουσιότερη της χώρας των Αλκοολικών Φιλανδών, αλλά δεν την αφήνουν να τα εκμεταλλευτεί σωστά. Ήρθαν οι αλκοολικοί ΟΥΝΟΙ (Τουρκόσποροι Φινλανδοί) να μας κάνουν μαθήματα κουλτούρας

A

Φίλε, να δεις που θα βρεθούν προοδευτικοί να σε αποκαλέσουν εθνικιστή....

ΩΧ

Τρικυμία εν κρανίω και αποδόμηση κάθε έννοιας. Ο Santa Claus έρχεται από όπου του αρέσει. Ο Αη-Βασίλης είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ και ήταν επίσκοπος Καισαρείας. Όπως το πάτε σε λίγο θα μάθουμε ότι ο Σωκράτης ήταν από την Λιέγη και ο Διογένης από το Μιλγουόκι. Τόχουμε χάσει σαν λαός. Έρχεται ο Φινλανδός, που η συμμετοχή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό αναζητείται, "για να μας φέρει τον ΑηΒασίλη"!!!!!! O tempora o mores..... Πόσοι γνωρίζουν ότι ο ΑηΒασίλης έζησε και σπούδασε στην ΑΘΗΝΑ για περισσότερα από 10 χρόνια; Ο πραγματικός όχι ο γιαλαντζί.

@

Πες τα βρε φίλε, γιατί πράγματι το 'χουμε χάσει τελείως. Η διαστροφή νοημάτων και εννοιών σε όλο της το μεγαλείο. Φυσικά, τα παιδάκια του ογκολογικού δεν φταίνε σε τίποτε για αυτό το καρακιτσαριό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kid_studying

Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για να μπουν τα παιδιά στον κόσμο των αγγλικών; Πώς μπορεί να τα αγαπήσει ένα παιδί και ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

askisi_entasi

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα σε ότι αφορά την καρδιοαναπνευστική ικανότητα υγιών ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο κινούμαστε τόσο περισσότερο θα ζήσουμε ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης