Φοβάμαι ότι το παιδί μου έχει κατάθλιψη, τι πρέπει να κάνω;

depress_kid

Oι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διάγνωση της κατάθλιψης απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και παρακολούθηση, και είναι πάντα υπόθεση ενός ειδικού

Όσο ανησυχητικά και αν φαντάζουν για τους γονείς ορισμένα συμπτώματα στη συμπεριφορά του παιδιού, τα οποία τείνουν να τα ερμηνεύουν ως «καταθλιπτικά» ανατρέχοντας σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ή συζητώντας μεταξύ τους για αυτά…

Oι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διάγνωση της κατάθλιψης απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και παρακολούθηση, και είναι πάντα υπόθεση ενός ειδικού, εν προκειμένω ενός ψυχολόγου. Μόνο ο ψυχολόγος μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει με ασφάλεια τους φόβους ενός γονέα, ότι το παιδί του πάσχει από κατάθλιψη.

Επομένως, αν οι γονείς υποψιάζονται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει, θα πρέπει το γρηγορότερο να απευθυνθούν σε έναν ειδικό και να ζητήσουν διάγνωση για το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει στη συμπεριφορά του παιδιού τους, χωρίς να προκαταλαμβάνουν οι ίδιοι την έκβαση της διαγνωστικής συνεδρίας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει κυρίως να αποφύγουν οι γονείς, είναι η αναμόχλευση του προβλήματος στα όρια του στενού οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος, γιατί κάτι τέτοιο, αντί να επιλύσει το πρόβλημα, θα έχει μάλλον ως αποτέλεσμα την διαιώνιση ή και την όξυνσή του.

Παρά την ειλικρινή πρόθεσή τους να βοηθήσουν, οι συγγενείς δεν είναι ειδικοί, ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν τη βοήθεια ενός ειδικού.

Επιπλέον, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η παιδική κατάθλιψη μπορεί να εκδηλώνεται με πολύ διαφορετικούς, και σε αρκετές περιπτώσεις αντιτιθέμενους τρόπους. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα δύσκολη η ασφαλής διάγνωση ενός καταθλιπτικού επεισοδίου στο παιδί.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190520204036_SYMMETRIA_antimetopisi-kitaritidas-1

Η λέξη κυτταρίτιδα στο μυαλό των περισσότερων γυναικών σημαίνει άλυτο πρόβλημα. Τα δεδομένα αλλάζουν όμως, χάρη στις μεθόδους εξελιγμένης τεχνολογίας. Μπορούμε, τελικά, να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα; Ναι, μπορούμε!

190524082446_Leonardo

Έρευνα υποστηρίζει ότι η ΔΕΠΥ μπορεί να εξηγήσει όχι μόνο την αναβλητικότητα και τη διάσπαση της προσοχής του Ντα Βίντσι, αλλά και την επιτυχή ενασχόληση του με τόσα διαφορετικά αντικείμενα της τέχνης και της επιστήμης

Heart-Doctor

Πάσχετε από πάθηση της αορτικής βαλβίδας; Έχετε κάνει υπερηχοκαρδιογράφημα και ο καρδιολόγος έχει πει ότι πρέπει να χειρουργηθείτε; Συζητώντας με τον καρδιοχειρουργό σας το γιατί και πώς γίνεται η επέμβαση, θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε με ηρεμία και θετικά

KAKI_diatrofi

Έρευνα-σοκ, υποστηρίζει ότι ο καρκίνος συνδέεται με την κακή διατροφή περισσότερο απ' ό,τι νομίζουμε, φτάνοντας σε ποσοστό ανάλογο με εκείνο του αλκοόλ - Ποιες τροφές είναι οι «επικίνδυνες»