Έχω δισκοκήλη, μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα χωρίς χειρουργείο;

diskokilid

Η δισκοκήλη μπορεί να αφορά την αυχενική, θωρακική και οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης

Με τον όρο δισκοκήλη περιγράφουμε την προβολή ή ρήξη του μεσοσπονδυλίου δίσκου προς την περιοχή του νωτιαίου σωλήνα ή των σπονδυλικών τρημάτων. Η δισκοκήλη μπορεί να αφορά την αυχενική, θωρακική και οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Αρχικά, σύμφωνα με ιατρικές επιστημονικές μελέτες και ιατρικες ενώσεις το χειρουργείο ενδείκνυται όταν:

υπάρχει και πόνος στο άκρο (συνεχής και έντονος πόνος ο οποίος παραμένει και το βράδυ στον ύπνο για μεγάλο χρονικό διαστημα ), όταν εμφανίζονται ορθοκυστικές διαταραχές, που συνοδεύονται από μούδιασμα στην περιγεννητική περιοχή (σύνδρομο ιππουριδικής συνδρομής), όταν μια μεγάλη κήλη στον αυχένα προκαλεί βλάβη στον νωτιαίο μυελό (μυελοπάθεια), η οποία συνήθως εκδηλώνεται με αστάθεια στη βάδιση, όταν υπάρχει έντονο dropfoot (πτώση άκρου ποδός) και εφόσον η συντηρητική θεραπεία δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αν δεν είναι παρόντα τα παραπάνω συμπτώματα και αν σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού ο ασθενής δεν χρήζει χειρουργικής επέμβασης τότε φυσικά και η κήλη αντιμετωπίζεται συντηρητικα μέσω φυσικοθεραπειών.

Συγκεκριμένα, η λογική είναι να αντιμετωπίζεται το μηχανικό αίτιο του πόνου με μηχανική θεραπεία. Το Manual Therapy είναι πρεσβευτής αυτής της λογικής.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ormoni

Τη θεωρία ότι η ορμόνη γκρελίνη παίζει ρόλο και στη διαδικασία ελέγχου και λειτουργίας της μνήμης, εκτός από τη ρύθμιση της όρεξης, αναδεικνύουν με έρευνά τους οι επιστήμονες