Τι να κάνεις από σήμερα για μείνεις υγιής για πάντα

Τι να κάνεις από σήμερα για μείνεις υγιής για πάντα

Για να τα… εκατοστίσεις είναι απαραίτητο καταρχήν να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες και να γίνεις πιο δραστήριος σωματικά

Askisi1
Γυμναστική. Άθληση. Fitness. Διατροφή. Ο Οκτώβρης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16/10, είναι ο κατάλληλος μήνας για να βάλεις αυτές τις τέσσερις λέξεις στην καθημερινότητά σου, να ξεκινήσεις με αυτοπεποίθηση τη νέα σεζόν και να γίνεις ρεαλιστής αλλάζοντας τη ζωή σου προς το καλύτερο. Και ξέρουμε πως για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο χρειαζόμαστε κυρίως φυσική δραστηριότητα, ευεξία και ισορροπημένη διατροφή.



balance-beach-body-1199588


Όποια μορφή φυσικής δραστηριότητας άσκησης κι αν επιλέξεις –τρέξιμο- cross fit – yoga –pilates – trx – βάρη – ποδήλατo, ορειβασία – κολύμβηση – τένις ή ακόμη και έναν απλό περίπατο κάθε μέρα– και μείνεις πιστός στο στόχο σου, θα συνειδητοποιήσεις πολύ σύντομα ότι η αυτοπεποίθηση σου θα τονωθεί, η ψυχολογία σου θα βελτιωθεί, οι αντοχές σου θα αυξηθούν και τα οφέλη της προπόνησης θα σου δίνουν κίνητρο να συνεχίσεις και να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Και φυσικά η άσκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευεξία, ανατροφοδοτώντας η μία την άλλη: για παράδειγμα, η άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, ενώ ο καλός ύπνος βελτιώνει την απόδοση στην άσκηση.

Εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού κατέχει και η υγιεινή διατροφή, η οποία ενισχύει την λειτουργικότητα του οργανισμού σου στις καθημερινές του δραστηριότητες, θωρακίζει την υγεία της καρδιάς σου και σε προφυλάσσει από την εμφάνιση ασθενειών.



Με την καλή διατροφή και την άσκηση χτίζεις στέρεες βάσεις για μια ζωή. Για μια ποιοτική ζωή. Χωρίς στερήσεις, αλλά και χωρίς καταχρήσεις. Οι επιστήμονες το φωνάζουν, ο κόσμος –σε ένα ποσοστό- δείχνει να το αντιλαμβάνεται, αν υπολογίσουμε ότι τα γυμναστήρια και στάδια γεμίζουν με ανθρώπους που αθλούνται και προσέχουν (πια) τις διατροφικές τους συνήθειες (βλέπε την τάση με τα superfoods, τους vegan, τους vegetarian, τους pescatarian).  ότι τα γυμναστήρια και στάδια γεμίζουν με ανθρώπους που αθλούνται και προσέχουν (πια) τις διατροφικές τους συνήθειες (βλέπε την τάση με τα superfoods, τους vegan, τους vegetarian, τους pescatarian).


Κλείσιμο
bottle-bowl-breakfast-704971




Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, παρουσιάζουμε τις βασικές αρχές μιας υγιεινής καθημερινής διατροφής, ως εξής:

-Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα πλούσιο πρωινό, το οποίο θα περιλαμβάνει ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Συγκεκριμένα, μπορείς να εντάξεις γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, όπως ψωμί ολικής άλεσης ή δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης καθώς και φυτικά προϊόντα επάλειψης όπως το Becel ProActiv το οποίο περιέχει φυτικές στερόλες οι οποίες είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης, γεγονός που συμβάλει στην υγεία της καρδιάς σου.

-Στη συνέχεια της ημέρας σου μπορείς να εντάξεις κάποιο σνακ, το οποίο θα σου δώσει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και θα σε κρατήσει χορτάτο ως το μεσημεριανό σου γεύμα. Ιδανικές επιλογές αποτελούν ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ή ακόμη και ένα υγιεινό σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης ή μία τορτίγια.

-Φτάνοντας στο μεσημεριανό σου, φρόντισε να καταναλώσεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα το οποίο θα περιέχει πηγές δημητριακών ολικής άλεσης, πρωτεϊνών καθώς και «καλών», φυτικών λιπαρών. Επιπλέον, φρόντισε να συνοδεύεις πάντα το γεύμα σου με μια πολύχρωμη σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο ενώ μπορείς να κλείσεις το μεσημεριανό σου με ένα φρούτο!

-Το απόγευμα φρόντισε να καταναλώσεις άλλο ένα σνακ, διαφορετικό από αυτό που επέλεξες το πρωί, βοηθώντας έτσι στην ποικιλία της καθημερινής σου διατροφής!

-Κλείσε τη μέρα σου με ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα, όπως μια ευφάνταστη σαλάτα ή κάποιο υγιεινό σάντουιτς ή τορτίγια..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης