Βρετανία: Κυκλοφόρησε το πρώτο χάπι για την ανακούφιση των εγκύων από τις πρωινές ναυτίες

Βρετανία: Κυκλοφόρησε το πρώτο χάπι για την ανακούφιση των εγκύων από τις πρωινές ναυτίες

Το φάρμακο «Xonvea» θα συνταγογραφείται σε γυναίκες που υποφέρουν από εμετούς - «Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το φάρμακο δεν είναι τοξικό για τα έμβρυα», σημειώνει η παρασκευάστρια εταιρεία 

naut_09
Την παρθενική του εμφάνιση στη βρετανική αγορά κάνει το Xonvea, το χάπι για τις πρωινές ναυτίες από τις οποίες υποφέρουν οι περισσότερες έγκυες. Όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος, το χάπι μπορεί να ληφθεί από δύο έως τέσσερις φορές την ημέρα κι ανακουφίζει από τα συμπτώματα έως και 23% σε σχέση με το εικονικό φάρμακο (placebo).

Το «Xonvea» είναι το πρώτο φάρμακο στη Βρετανία που λαμβάνει τις «ευλογίες» του βρετανικού Συστήματος Υγείας, όπως γράφει σήμερα ο βρετανικός Τύπος. Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες, ωστόσο στη χώρα της Τερέζα Μέι, κυκλοφορεί για πρώτη φορά.

Στον Καναδά το χάπι «Xonvea είχε εγκριθεί το 1979 και στις ΗΠΑ το 2013. Το 2016 έλαβε άδεια κυκλοφορίας σε εννέα χώρες της Ευρώπης: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ιρλανδία και Ελβετία.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», στη Βρετανία οι εταιρείες φαρμάκων ήταν απρόθυμες να λάβουν άδεια κυκλοφορίας του Xonvea μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη θαλιδομίδη.

Υπενθυμίζεται ότι η θαλιδομίδη χορηγείτο σε έγκυες στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας.

Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερες από δέκα χιλιάδες γεννήσεις σοβαρά παραμορφωμένων νεογέννητων.

Η βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία εγκυμοσύνης έσπευσε να επισημάνει ότι το χάπι Xonvea θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των γυναικών που έχουν πρωινές ναυτίες.

Έως και το 80% όλων των εγκύων υποφέρουν από πρωινές ναυτίες.

Στη Βρετανία, περίπου 690.000 γυναίκες υποφέρουν από εμετούς και πρωινές ναυτίες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενώ είναι η συνηθέστερη αιτία νοσηλείας για τις μέλλουσες μητέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, 33.071 έγκυες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μεταξύ των ετών 2016-17.

Κλείσιμο
«Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το φάρμακο Xonvea δεν είναι τοξικό για τα έμβρυα», όπως ανακοίνωσε η βρετανική παρασκευάστρια εταιρεία «Alliance Pharma».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης