Γιατί δεν μπορώ να κάνω παιδί;

pregnancy-test

Η υπογονιμότητα είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα αλλά επίσης είναι και ένα γεγονός που αγγίζει βαθιά την ψυχή των ζευγαριών που εμπλέκονται σε αυτό

Η υπογονιμότητα είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα αλλά επίσης είναι και ένα γεγονός που αγγίζει βαθιά τη ζωή των ζευγαριών που εμπλέκονται στο πρόβλημα αυτό. Έτσι, το πρόβλημα αυτό είναι πιο συχνό απ’ ότι συχνά ο κόσμος συνειδητοποιεί. Υπολογίζεται ότι 1 στα 6 ζευγάρια έχει κάποια δυσκολία στην σύλληψη του αριθμού των παιδιών που θέλουν να έχουν.

Στο παρελθόν οι άνθρωποι είχαν μικρό έλεγχο της γονιμότητάς τους και τα ζευγάρια που δεν αποκτούσαν παιδί δεν είχαν πολλές επιλογές από το να αποδεκτούν το γεγονός αυτό. Τώρα υπάρχουν μεγαλύτερες ελπίδες προς αυτή την κατεύθυνση αλλά μαζί με αυτές τις ελπίδες έρχεται και πιθανότητα μακροχρονίων θεραπειών που περιλαμβάνουν πιθανώς επεμβατικές και ακριβές μεθόδους, οι οποίες μπορεί και να μην έχουν αποτέλεσμα.

Βέβαια, αν η θεραπεία επιτύχει όλα φαίνονται να αξίζουν τον κόπο αλλά αν δεν επιτύχει η δυσκολία για το ζευγάρι να αποδεχτεί το γεγονός της ελαττωμένης γονιμότητας γίνεται μεγαλύτερη.

Υπάρχει επίσης και η λεγόμενη «ιδιοπαθής» ή «ανεξήγητη» υπογονιμότητα, στην οποία οι γιατροί δεν έχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν. Παρ’ όλα αυτά δεν ξέρουμε αν μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα για να βοηθηθεί η γονιμότητα της γυναίκας.

Πηγή: kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Και πού ειστε ακομα.

Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα γίνονται γύρω στις 150.000 εκτρώσεις ετησιως, με τις μισές από αυτές να είναι από εφηβα κορίτσια, να περιμένετε ακόμα μεγαλύτερη υπογονιμότητα στο μέλλον. Βλέπετε, το κορίτσι πρέπει πρώτα να γλεντήσει τη ζωή του πριν κάνει οικογένεια. Έτσι δεν λέει ο Ελληναρας μπαμπάς και η Ελληνίδα μαμά?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190610111519_tsimpima

Μικρά ζωύφια και έντομα, που φαίνονται ασήμαντα, είναι ικανά να απειλήσουν την ζωή του ανθρώπου, αφού έχουν τον τρόπο να μεταφέρουν «αόρατους εχθρούς» από τις εστίες τους μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό