ΗΠΑ: Με «μισό μάτι» βλέπουν οι καθηγητές... τα κολάν

leg_01

«Σεξιστικός κώδικας ενδυμασίας» εφαρμόζεται άτυπα σε σχολεία του Ουισκόνσι

Υπάρχουν διευθυντές και καθηγητές που βλέπουν με «μισό μάτι» τα κολάν.

Σε σχολείο του Ουισκόνσιν μάλιστα έχει ξεσπάσει από πέρυσι θύελλα αντιδράσεων μετά τις αποβολές κοριτσιών που φορούσαν κολάν στο σχολείο.

Όπως αναφέρει το BBC, το σχολείο «Kenosha Unified School» βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα όταν επέβαλε στους μαθητές του «σεξιστικό κώδικα ενδυμασίας» απαγορεύοντας τα στενά παντελόνια ,τύπου κολάν όπως και τα αθλητικά κολάν. Κι όταν ξεσηκώθηκαν μαθητές και γονείς,τότε η διεύθυνση του σχολείου υποχώρησε.

Ωστόσο, η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση εξακολουθεί να εφαρμόζεται ατύπως μετά την αποβολή ενός κοριτσιού από την τάξη επειδή φορούσε το άνετο ρούχο.

Από την πλευρά της, η διεύθυνση του σχολείου έσπευσε να δηλώσει στα τοπικά ΜΜΕ ότι η νέα πολιτική εφαρμόζεται κι ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον κώδικα ενδυμασίας της διεύθυνσης του σχολείου «Unified School District της Kenosha - που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο - επιτρέπονται τα κολάν και τα στενά παντελόνια.Ωστόσο, η δικηγόρος της αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών «ACLU», Άσμα Κάντρα Κίλερ δήλωσε ότι κάποιοι καθηγητές εξακολουθούν να εφαρμόζουν την απαγόρευση με αποτέλεσμα την αποβολή μιας μαθήτριας δύο φορές επειδή φορούσε κολάν.

Σε συνέντευξή της στο δίκτυο «WISN-TV», η Αμερικανίδα δικηγόρος υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Η πολιτική απαγόρευσης των κολάν και των ρούχων που αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους των μαθητριών έχει κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από την τάξη πολλά κορίτσια».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

happiness

Πότε είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και τι πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως η εξίσωση της ευτυχίας για να μη σβήσει το χαμόγελο από το πρόσωπό μας

ekpliktos

Νέα μέθοδος αντισύλληψης όπου οι συνθετικές ορμόνες που υπάρχουν σε ένα σκουλαρίκι περνούν στο αίμα μέσω του λοβού του αυτιού αποτρέποντας τη σύλληψη