Γαλλία: Εκτός γάμου το 60% των μωρών που γεννήθηκαν πέρυσι

newborn

Η χώρα κατέχει το ρεκόρ των γεννήσεων εκτός γάμου στην ΕΕ – Στην Ελλάδα λιγότερο από το 10% των μωρών που γεννήθηκαν πέρυσι ήταν εκτός γάμου 

Το ρεκόρ των γεννήσεων εκτός γάμου στην ΕΕ κατέχει η Γαλλία, σύμφωνα με έρευνα του Insee που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 60% των μωρών που γεννήθηκαν πέρυσι στη Γαλλία ήταν εκτός γάμου, ενώ το ποσοστό πλησιάζει το 80% για τις μητέρες ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Στις 28 χώρες της ΕΕ, το ποσοστό ανέρχεται στο 42,6%, ενώ στην Ελλάδα, λιγότερο από το 10% των μωρών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα πέρυσι ήταν εκτός γάμου.

Οι γεννήσεις εκτός γάμου έγιναν σταδιακά κάτι το συνηθισμένο

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970, όπου οι γεννήσεις εκτός γάμου «θεωρούνταν επί μακρόν αντίθετες με τους κοινωνικούς κανόνες», πλέον, το φαινόμενο έχει σταδιακά γίνει κάτι συνηθισμένο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής.

Το Insee ανέλυσε 770.000 γεννήσεις που δηλώθηκαν στο ληξιαρχείο πέρυσι, ένας αριθμός που σημειώνει μείωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κατά 1,8% σε σχέση με το 2016.

«Η διάδοση του Pacs (συμφώνου συμβίωσης) και των ελεύθερων ενώσεων, σε βάρος του γάμου, καθώς και η μείωση της ηλικίας γάμου είχαν αποτέλεσμα οι γεννήσεις εκτός γάμου να καταστούν η πλειονότητα από το 2006», σημειώνει το ινστιτούτο.

Το ποσοστό των γεννήσεων εκτός γάμου έφθασε το 60% σε εθνικό επίπεδο το 2017.

Στη Γαλλία, «πολλοί νόμοι που ψηφίστηκαν από το 1972 και μετά διασφάλισαν προοδευτικά την ισότητα των δικαιωμάτων των παιδιών» τα οποία διακρίνονταν κάποτε σ' αυτά που γεννήθηκαν εντός γάμου και στα εξώγαμα, μια διάκριση που έλαβε τέλος το 2009, υπενθυμίζει ακόμη το Ιnsee.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

dora

Στη Γερμανία να δεις οι μισές γυναίκες έχουν όλες ένα παιδάκι εκτός γάμου οι αλλες μισες κάνουν τρία τέσσερα αλλά καμμια Γερμανίδα δεν κάνει έκτρωση στην Ελλάδα όμως ολες τα στέλνουν στο διάολο ούτε μια δε σκέφτεται να το κρατήσει πολύ άσχημο αυτό δείχνει κ χαμηλή νοημοσύνη

xxx

Το σχόλιο σου υποδηλώνει πολλά κουσούρια που δεν τα έχεις λύσει ακόμα

F.

Διαίρει και βασίλευε! Τον 21ο αιώνα ζούμε τη Πύρρειο νίκη του ατομικού έναντι του συλλογικού, των δικαιωμάτων έναντι των υποχρεώσεων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

endometriosis

Η ενδομητρίωση δεν είναι συνώνυμη της υπογονιμότητας. Εκτιμάται ότι το 60%-70% των γυναικών με ενδομητρίωση είναι γόνιμες και μπορούν να αποκτήσουν παιδιά