Kobido: Το φυσικό λίφτινγκ προσώπου με μασάζ

Kobido: Το φυσικό λίφτινγκ προσώπου με μασάζ

Η αρχαία κινέζικη τεχνική των σαμουράι, που διατηρήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό για αιώνες, αναζωογονεί όλο το σώμα και χαρίζει «καινούριο» πρόσωπο.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
galan1
Η Χριστίνα μπαίνει στο καθιστικό, σκανάρει τον χώρο με το βλέμμα της και στήνει το κρεβάτι του μασάζ μπροστά στο μεγάλο άνοιγμα που βλέπει στον κήπο. Αρωματίζει την ατμόσφαιρα, ρυθμίζει το iPad στους μαγνητικούς ήχους του Philip Glass. Αφού απολυμάνει τα χέρια της και τα ραντίσει με λοσιόν τριαντάφυλλο, ρίχνει λίγες σταγόνες από έναν λεπτόρρευστο ορό στα διψασμένα σημεία του προσώπου μου. Ετοιμη να απολαύσω ρυθμικές κινήσεις που θα με κανακέψουν, ξαφνιάζομαι αναπάντεχα όταν τα ακροδάχτυλά της -σχεδόν στον αέρα- στήνουν μια χορευτική μάχη στην αριστερή πλευρά του. Απαλές επιθέσεις, κοφτά χτυπηματάκια, στατικές πιέσεις, αστραπιαία χάδια και αλλεπάλληλες δονήσεις διεγείρουν μέχρι και την τελευταία νευρική απόληξη σε ντεκολτέ, λαιμό, αυχένα και πρόσωπο. Τα ερεθίσματα διαφοροποιούνται αδιάκοπα. Τα χέρια της Χριστίνας κινούνται σε έναν συνδυασμό φτερωτών κινήσεων που αφυπνίζουν και χαλαρώνουν με πρωτόγνωρο τρόπο, απολεπίζουν, τονώνουν και αιματώνουν σ’ ένα μασάζ πολλαπλών δράσεων και ταχυτήτων. Πρόκειται για το Kobido, το φυσικό λίφτινγκ προσώπου.

Kobido σημαίνει «παλιό μονοπάτι ομορφιάς» και έχει τις ρίζες του στην αρχαία κινέζικη ολιστική ιατρική. Ως τέχνη το μασάζ αυτό εξελίχθηκε στην Ιαπωνία τον 15ο αιώνα, όταν ο Anma, ιδρυτής του σιάτσου, συνέθεσε έναν συνδυασμό αντιθετικών κινήσεων και τεχνικών που ενεργοποιούν το μυϊκό σύστημα του προσώπου και παράλληλα αντανακλώνται στα όργανα του σώματος. Η θεραπεία ξεκινά από την αριστερή πλευρά, το Γιανγκ, που συνδέεται με τη λέμφο και το ορμονικό σύστημα, για να προχωρήσει στη δεξιά, το Γιν, που είναι συνδεμένη με τα σπλάχνα και τις ωοθήκες. Και όπως ξεκουράζει και ενδυναμώνει τους μυς του προσώπου, τονίζει το περίγραμμα και επαναφέρει τη ζωτικότητα, εξισορροπεί ταυτόχρονα τη συνολική ενέργεια του ατόμου. Σύντομα άρχισαν να εξασκούν την πρακτική οι σαμουράι ώστε να εναρμονίσουν το σώμα με το πνεύμα τους ύστερα από τη βιαιότητα της μάχης πρoτού εμφανιστούν στο αυτοκρατορικό ζεύγος. Το 1472, όταν η αυτοκράτειρα παρατήρησε τη λάμψη στα πρόσωπά τους, ίδρυσε τον οίκο του Kobido, η μυστικότητα του οποίου προστατευόταν με αυτοκρατορική διαταγή. Και ενώ διαδόθηκε γρήγορα στον κλειστό κύκλο της ελίτ, ο μέσος Ιάπωνας πολίτης δεν είχε ποτέ όχι την εμπειρία, αλλά ούτε καν ακουστά γι’ αυτό.

gala2

Η Ναταλία Ιορδάνου - Φουρλή



Μόλις το 2005 πέρασε τα σύνορα της Ιαπωνίας. Οπως ήταν φυσικό, έγινε καταρχάς γνωστό στους κύκλους του Χόλιγουντ, για να διαδοθεί από εκεί σε Καναδά, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία και να επιστρέψει από τον δυτικό δρόμο στην Ιαπωνία, σε μια ανοιχτή πλέον στο ευρύ κοινό κλινική υγείας και ομορφιάς. Αριστερό και δεξί χέρι εκπαιδεύονται ώστε να κάνουν ταυτόχρονα διαφορετικές κινήσεις: αιφνιδιαστικές αλλά εξευγενισμένες και συνδυασμένες με ένα τόσο γρήγορο «περπάτημα» των δαχτύλων στο πρόσωπο,το οποίο το μάτι δεν μπορεί να πιάσει. Αυτό στέλνει τα σήματα για την αύξηση έκκρισης ελαστίνης και κολλαγόνου, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί τη λέμφο και τις ορμόνες της νεότητας. Η ολοκληρωμένη συνεδρία διαρκεί 90 λεπτά και επιδρά σε όλο τον οργανισμό μέσω των μεσημβρινών του προσώπου, αλλά η δημοτικότητα οφείλεται στην «παρενέργεια», που είναι το άμεσο λίφτινγκ προσώπου. Το διαπίστωσα όταν ολοκληρώνοντας τη μια πλευρά η Χριστίνα με οδήγησε μπροστά στον καθρέφτη για να κάνω τη σύγκριση με την άλλη...

Αμεση ανανεωση Μπορείτε να δοκιμάσετε τη θεραπεία στο spa του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» και ιδιωτικά από πιστοποιημένους θεραπευτές (Χριστίνα Παλιουδάκη, 6977 620357). Το Kobido δεν ενδείκνυται για ηλικίες νεότερες των 30 χρόνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης