Φωτογραφίες: Χαυλιόδοντας μαμούθ μήκους τριών μέτρων στη Ρωσία

tuskmain

Τα μαμούθ έζησαν πριν από 370.000 - με 600.000 χρόνια και έφταναν σε ύψος τα πέντε μέτρα

Τον μεγαλύτερο χαυλιόδοντα μαμούθ που έχει εντοπιστεί ποτέ, βρήκαν Ρώσοι παλαιοντολόγοι στα Ουράλια Όρη, στην περιοχή Prikamye, στην Κεντρική Ρωσία.

Πρόκειται για έναν άριστα διατηρημένο χαυλιόδοντα του μεγαλύτερου θηλαστικού που έχει περπατήσει στη Γη, μήκους τριών μέτρων και 15 εκατοστών ενώ η διάμετρός του είναι μεγαλύτερων των 22 πόντων.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας των παλαιοντολόγων, Τατιάνα Βοστρίκοβα, αρχικά πίστεψαν ότι είναι ένα μικρό θραύσμα από προϊστορικό κόκαλο. Όταν έσκαψαν περισσότερο, αποκαλύφθηκε το μεγαλείο του χαυλιόδοντα, γεγονός που προκάλεσε «μεγάλη ευτυχία» στην Τατιάνα Βοστρίκοβα και τους συνεργάτες της.

Τα μαμούθ έζησαν πριν από 370.000 με 600.000 χρόνια, στην εποχή του Μέσου Πλειστόκαινου, με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς να διαβιώνουν στη βόρεια Ευρασία.

Υπολογίζεται ότι τα μαμούθ έφταναν μέχρι και τα πέντε μέτρα ύψος, ενώ βάσει του μήκους που έχει ο χαυλιόδοντας που βρέθηκε από την ομάδα της Βοστρίκοβα, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ζώο να ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

tusk1
tusk2
tusk3
tusk4
tusk5

ΣΧΟΛΙΑ (1)

BasT

Καλά, κι εκείνο στα Γρεβενά που είναι κοντά 6 μέτρα, από τι είναι; Από ελέφαντα που έπασχε από γιγαντισμό;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thelei-na-kanei-tatouz_b-sl

Σε έρευνα που έγινε σε γυναίκες από 18 έως 51 ετών, μόνο το 10 % των ερωτηθέντων γνώριζε πως η ορμόνη LH είναι χρήσιμη στη διάγνωση της περιόδου της ωορρηξίας, ενώ το 38,7 % δήλωσε ότι βασίζονται στις αλλαγές στο σώμα τους για να γνωρίζουν τη στιγμή της μέγιστης γονιμότητας.

KILO

Πώς θα αναθεωρηθεί ξανά το Διεθνές Σύστημα Μονάδων (SI)  αυτή την εβδομάδα στις Βερσαλλίες της Γαλλίας -  Η αναμενόμενη αναθεώρηση έχει ως στόχο να κάνει τις μονάδες μέτρησης πιο σταθερές και αξιόπιστες σε βάθος χρόνου

1