Φωτογραφίες: Χαυλιόδοντας μαμούθ μήκους τριών μέτρων στη Ρωσία

Φωτογραφίες: Χαυλιόδοντας μαμούθ μήκους τριών μέτρων στη Ρωσία

Τα μαμούθ έζησαν πριν από 370.000 - με 600.000 χρόνια και έφταναν σε ύψος τα πέντε μέτρα

tuskmain
Τον μεγαλύτερο χαυλιόδοντα μαμούθ που έχει εντοπιστεί ποτέ, βρήκαν Ρώσοι παλαιοντολόγοι στα Ουράλια Όρη, στην περιοχή Prikamye, στην Κεντρική Ρωσία.

Πρόκειται για έναν άριστα διατηρημένο χαυλιόδοντα του μεγαλύτερου θηλαστικού που έχει περπατήσει στη Γη, μήκους τριών μέτρων και 15 εκατοστών ενώ η διάμετρός του είναι μεγαλύτερων των 22 πόντων.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας των παλαιοντολόγων, Τατιάνα Βοστρίκοβα, αρχικά πίστεψαν ότι είναι ένα μικρό θραύσμα από προϊστορικό κόκαλο. Όταν έσκαψαν περισσότερο, αποκαλύφθηκε το μεγαλείο του χαυλιόδοντα, γεγονός που προκάλεσε «μεγάλη ευτυχία» στην Τατιάνα Βοστρίκοβα και τους συνεργάτες της.

Τα μαμούθ έζησαν πριν από 370.000 με 600.000 χρόνια, στην εποχή του Μέσου Πλειστόκαινου, με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς να διαβιώνουν στη βόρεια Ευρασία.

Υπολογίζεται ότι τα μαμούθ έφταναν μέχρι και τα πέντε μέτρα ύψος, ενώ βάσει του μήκους που έχει ο χαυλιόδοντας που βρέθηκε από την ομάδα της Βοστρίκοβα, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο ζώο να ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

tusk1
tusk2
tusk3
tusk4
tusk5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης