Δωρεάν σπιρομέτρηση και έλεγχος της αναπνοής για τους πυρόπληκτους

fwtia_sto_mati_3

Η εξέταση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του εργαστηρίου στο Σύνταγμα – Πώς μπορεί κάποιος να κλείσει ραντεβού με ειδικό πνευμονολόγο

Το επιστημονικό δυναμικό και την υποδομή τους προσφέρουν στους πυρόπληκτους το ερευνητικό εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- Office of Public Affairς.

Συγκεκριμένα, προσφέρεται δωρεάν σπιρομέτρηση ή και λεπτομερέστερος λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής σε κάθε πυρόπληκτο, που εμφανίζει συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα. Η δυνατότητα σπιρομετρικού ελέγχου και εκτίμησης από ειδικό πνευμονολόγο, παρέχεται με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 64 70 056 ή στο 210 600 9800 εσωτ. 3113 or 3109 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Η εξέταση θα διενεργείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου στην οδό Ηπίτου 17 Β, (Σύνταγμα, Αθήνα) και το ραντεβού θα γίνεται με απόλυτη προτεραιότητα, πάντοτε όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Επίσης, για αξιολόγηση του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πληγείσες περιοχές τίθεται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών ο τεχνολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηρίου, που παρέχει την δυνατότητα 24ωρης καταγραφής της συγκέντρωσης μικροσωματιδιακών ρύπων σε σημεία που θα υποδειχθούν αρμοδίως.

Τέλος, συνιστάται η προφυλακτική χρήση στοματορινικής μάσκας σε όσους επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές ή όσους εργάζονται σε αυτές για την προστασία του αναπνευστικού συστήματος.

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ιδίου και όλων των εργαζόμενων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας αποστέλλει στις οικογένειες των αδικοχαμένων ο καθηγητής, κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, δηλώνοντας «την προθυμία μας να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη συνετή και οργανωμένη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος καθώς και στη λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων που συνοδεύονται από ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος και τόσο δυσμενείς επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190416180656_pulse159

Αρκεί να μετρήσουμε τους παλμούς της καρδιάς μας. Το νούμερο που θα βρούμε είναι ενδεικτικό της συνολικής κατάστασης της υγείας μας, καθώς και δείκτης πρόβλεψης της μακροζωίας σύμφωνα με βρετανική έρευνα