Ποια είναι τα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού στα παιδιά;

thiroid-kid

Ποιες είναι οι επιλογές που προσφέρει η σύγχρονη ιατρική για τη θεραπεία

Ο υπερθυρεοειδισμός επιταχύνει τις περισσότερες λειτουργίες του οργανισμού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν αγωνία, νευρικότητα, μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης (συμπτώματα όπως έλλειψη προσοχής), μειωμένη απόδοση στο σχολείο ή στην εργασία, οξυθυμία, αίσθημα καύσους, αίσθημα παλμών, τρόμος (τρεμάμενα χέρια), υπερκινητικότητα του εντέρου και απώλεια βάρους παρά την καλή, ή ακόμα και αυξημένη όρεξη.

Η δυσκολία στον ύπνο, η κούραση, η μειωμένη δύναμη και η μειωμένη ικανότητα ανεκτικότητας στην άσκηση είναι επίσης συχνά συμπτώματα. Το ανέβασμα ή το κατέβασμα σκάλας μπορεί να είναι πιο κουραστικό από το συνηθισμένο. Τα νεαρά παιδιά μπορεί να εμφανίζουν αυξημένη ανάπτυξη (αυξημένο ύψος), ωστόσο η έναρξη της εφηβείας μπορεί να καθυστερήσει μέχρι να αρχίσει η θεραπεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτείται θεραπεία για τη μείωση της ποσότητας της θυρεοειδικής ορμόνης που παράγεται. Οι επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν: (1) αντιθυρεοειδικά φάρμακα, (2) την χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου και (3) τη χειρουργική επέμβαση (θυρεοειδεκτομή).

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

googles

Από το 2015 έως το 2018 οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ για ιατρικά θέματα έχουν αυξηθεί κατά 9.000%, με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους ότι το Google ενισχύει τις εμμονές για φανταστικές ασθένειες

paltrow

Ο προορισμός στην Ιβηρική Χερσόνησο εμφανίζεται στη λίστα του Goop με τα πιο ευφάνταστα και εξωφρενικά δώρα για τις φετινές γιορτές ωστόσο έχει ήδη προσελκύσει ενδιαφέρον