Μόνο 15 ημέρες το χρόνο αισθανόμαστε τέλεια, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών

eutixia

Ποιοι παράγοντες απογειώνουν τη διάθεσή μας – Πότε ένας μέσος άνθρωπος νιώθει πιο ευτυχισμένος 

Μόνο 15 ημέρες το χρόνο αισθανόμαστε τέλεια. Για τους Έλληνες,σίγουρα δεν είναι αυτή η περίοδος.

Έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 2.000 Αμερικανών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, κάποιες ημέρες νιώθουμε σαφώς καλύτερα από κάποιες άλλες. Αισθανόμαστε ότι «πετάμε», ότι είμαστε ευτυχισμένοι, ότι θα ξεπεράσουμε όλα μας τα προβλήματα, ότι «πατάμε γερά» στα πόδια μας ότι θα κατακτήσουμε τον κόσμο, ότι μας πλημμυρίζει η αγάπη και η γαλήνη.

Δυστυχώς, αυτές οι ημέρες δεν είναι πολλές κάθε χρόνο. Τι σημαίνει όμως «τέλεια» ημέρα για τον καθένα; Η ιδανική μέρα είναι διαφορετική για κάθε άτομο: σε μια πρόσφατη έρευνα οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν κοινά χαρακτηριστικά μιας ιδανικής ημέρας. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, κάθε άνθρωπος απολαμβάνει, κατά μέσο όρο, 15 ιδανικές μέρες το χρόνο. Οι πιο ασήμαντες δραστηριότητες μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά.

Πότε είναι πιο ευτυχισμένος ο μέσος άνθρωπος

Η έρευνα,που διεξήχθη σε δείγμα 2.000 Αμερικανών ενηλίκων και διενεργήθηκε από το αμερικανικό υπουργικό συμβούλιο «Highbush Blueberry Council» (USHBC), κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

Ο μέσος άνθρωπος είναι πιο ευτυχισμένος

-Όταν ξυπνάει στις 8:15 το πρωί.

-Όταν η ημέρα είναι ηλιόλουστη θέλει να κάνει βόλτα έξω επί τρεις ώρες.

- Περνάει επί τέσσερις ώρες με την οικογένειά του, τρεις ώρες με τους φίλους και στη συνέχεια επιστρέφει στο σπίτι όπου από τον καναπέ παρακολουθεί επί τρεις ώρες τηλεόραση.

-H τέλεια ημέρα τελειώνει στο κρεβάτι μ΄έναν ωραίο ύπνο στις 11 παρά δέκα το βράδυ.

Ποιοι παράγοντες απογειώνουν τη διάθεσή μας

Τρία είναι τα πράγματα που «απογειώνουν» την διάθεσή μας: το χρήμα για το 58% των ερωτηθέντων, να ξυπνάς χωρίς ξυπνητήρι για το 55% και να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι για το 51%.

Η μουσική και ο καιρός έχουν μεγάλες επιπτώσεις στη διάθεση του ατόμου. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (46%) δήλωσαν ότι μόλις σηκώνονται από το κρεβάτι ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες. Για το 37% , όταν ακούν το αγαπημένο τους άλμπουμ, τους φτιάχνει τη διάθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoxooi

Η φράση που ακούμε πιο συχνά σε κάθε ξεκίνημα μιας χρονιάς είναι «Νέα χρονιά, νέοι στόχοι!». Κατά πόσο όμως οι στόχοι αυτοί γίνονται πράξη; Φέτος, ας δεσμευτούμε σε υποσχέσεις που μπορούμε να τηρήσουμε και ας θέσουμε στόχους τους οποίους θα δούμε να πραγματοποιούνται!

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας