Το άγχος με κυριεύει καθημερινά, πρέπει να πάω σε ψυχολόγο;

Το άγχος με κυριεύει καθημερινά, πρέπει να πάω σε ψυχολόγο;

Δεν αρκεί να κάνουμε αυτό που έως τότε συνηθίζαμε, δηλαδή να χώσουμε το κεφάλι μας στο χώμα και να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα

depression
Η καθημερινή κυριαρχία του άγχους συνιστά μία κατάσταση απειλητική. Υπάρχει ένα διαρκές σάστισμα, φόβος και μάταιες προσπάθειες αντιμετώπισης του άγχους με τις καθιερωμένες στρατηγικές εκ μέρους του ατόμου.

Τότε είναι που όλοι οι μέχρι τώρα πεπατημένοι και γνωστοί σε εμάς δρόμοι μας είναι πλέον άχρηστοι. Δεν αρκεί να κάνουμε αυτό που έως τότε συνηθίζαμε, δηλαδή να χώσουμε το κεφάλι μας στο χώμα και να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ούτε να το βάλουμε στα πόδια και να τα αφήσουμε όλα πίσω μας.

Τότε είναι που… όλος ο οργανισμός εισέρχεται αναγκαστικά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και έχει σημάνει γενικός συναγερμός. Αυτό που στην αρχή ήταν φόβος, τώρα έχει μετατραπεί σε γενική σύγχυση, απόγνωση και αμφισβήτηση για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο ψυχισμός μας βάλλεται πανταχόθεν και δεν έχει απλώς να αντιμετωπίσει ένα μεμονωμένο και εύκολα αναγνωρίσιμο συναίσθημα όπως αυτό του φόβου.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση διαρκούς σύγχυσης, νιώθουμε εξαντλημένοι και ο ύπνος δεν μας ξεκουράζει. Πρόκειται για το στρες μακράς διάρκειας και αν δεν βρούμε μία διέξοδο παρατείνεται το αίσθημα γενικευμένης δυσφορίας και απελπισίας. Τότε ακριβώς είναι που πρέπει να απευθυνθούμε σε έναν ψυχολόγο.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης