Ένας μίνι οδηγός για μια ήρεμη εγκυμοσύνη

Ένας μίνι οδηγός για μια ήρεμη εγκυμοσύνη

Κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να ζήσετε με ηρεμία την εγκυμοσύνη

pregnant-woman
Αγαπητές μητέρες, η εξάλειψη του αλκοόλ και του καπνίσματος δεν είναι αρκετή για να έχετε μια ήρεμη εγκυμοσύνη, υπάρχουν και κάποιες άλλες σημαντικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε!

Πέρα από τους αυστηρούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την εγκυμοσύνη, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να ζήσετε με ηρεμία την περίοδο αυτή.

Ποιες είναι αυτές;

ΟΧΙ ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ
Είναι αλήθεια ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφύγετε το άγχος, αλλά τουλάχιστον σε αυτή την περίοδο της ζωής σας, προσπαθήστε όσο το δυνατόν περισσότερο να μείνετε μακριά από αυτό.

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ!
Κλείσιμο
Αλλάζετε τη θέση σας συχνά, αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας. Να θυμάστε ότι το περπάτημα και οι μεγάλες βόλτες ενδείκνυνται κατά την εγκυμοσύνη!

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ!
Προσοχή στην άθληση, πρέπει να γίνεται με μέτρο και σύνεση. Επιλέξτε το κολύμπι ή τη Yoga ή το περπάτημα, ακόμα καλύτερα στο πάρκο θα σας προσφέρει ηρεμία και ευχαρίστηση!

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
Εντάξει, κάνει καλό όπως είπαμε η κίνηση, αλλά πρέπει να προσέχετε να μην το παρακάνετε : ένας καλός κανόνας να ακολουθήσετε σε αυτή την περίπτωση είναι να σταματήσετε πριν εμφανίσετε αίσθημα κόπωσης. Πρέπει η άσκηση να είναι υγιής και να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα, όχι να καταπιέζεστε!

ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ!
Να θυμάστε: ύπνος τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ βοηθάει στο να ζήσετε μια υγιέστερη και γαλήνια ζωή. Εάν αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας σε γενικές γραμμές, μπορείτε να φανταστείτε πως είναι ακόμα περισσότερο για εσάς τις μέλλουσες μητέρες. Έτσι, μην υποτιμάτε τη σημασία του ύπνου, καθώς έχει σωματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα στο mamaponao.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης