Έχω κατάθλιψη και το περιβάλλον μου δεν με στηρίζει, τι πρέπει να κάνω;

Έχω κατάθλιψη και το περιβάλλον μου δεν με στηρίζει, τι πρέπει να κάνω;

Στις περιπτώσεις της κατάθλιψης η στήριξη του περιβάλλοντος, όσο μεγάλη και ειλικρινής κι αν είναι, συχνά δεν είναι αρκετή…

depressed-girl-two
Στην πραγματικότητα, φιλία-οικογένεια και ψυχοθεραπεία συνιστούν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα και το αυτό πρόβλημα. Αν και μπορούν να συμπληρώνουν η μία την άλλη, δεν θα πρέπει ούτε να συγχέονται ούτε να υποκαθιστούν η μία την άλλη.

Από καθαρά χρονική άποψη είναι σύνηθες κάποιος να απευθύνεται πρώτα στο φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον και μετά σε έναν ειδικό. Αλλά αυτό ακριβώς δείχνει ότι η παρέμβαση του φιλικού – οικογενειακού περιβάλλοντος σύντομα, παρά την αναμφισβήτητη καλή θέληση που μπορεί να τη συνοδεύει, συναντά τα όριά της.

Οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν ίσως να απαλύνουν τα συμπτώματα μίας επείγουσας κατάστασης, δεν είναι όμως διόλου βέβαιο ότι ξέρουν πώς να σε βγάλουν από τις παγίδες στις οποίες έχεις πέσει ή εσύ έχεις δημιουργήσει στον εαυτό σου. Ο ψυχολόγος αντίθετα έχει εκείνη ακριβώς τη γνώση που απαιτείται για μία οριστική έξοδο από τον φαύλο κύκλο στον οποίο έχεις περιέλθει.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης