Γερμανία: Πρόστιμο έως 65.000 ευρώ αν κάποιος σκοτώσει σφήκα

sfika_09

Και αυτό γιατί στη Γερμανία πολλά είδη σφήκας αποτελούν «σπάνια και προστατευόμενα είδη υπό εξαφάνιση»

Αλλεργικό σοκ στο… πορτοφόλι του ενδέχεται να υποστεί κάποιος που θα θελήσει να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές σφήκες του καλοκαιριού, στη Γερμανία.

Και αυτό γιατί στη Γερμανία πολλά είδη σφήκας αποτελούν «σπάνια και προστατευόμενα είδη υπό εξαφάνιση» και η εξολόθρευσή τους τιμωρείται αυστηρά και με πρόστιμο τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Αν μάλιστα, στην προσπάθειά του κάποιος να υπερασπιστεί το ποτό του απέναντι στις επίμονες σφήκες, πετύχει το ιδιαίτερα σπάνιο είδος Bembix Rostrata, ο λογαριασμός εκτοξεύεται στις 65.000 ευρώ. Αυτά προβλέπει η νομοθεσία.

Γι' αυτό η συμβουλή των ειδικών;

Παραμένετε ψύχραιμοι και περιμένετε να απομακρυνθεί η σφήκα. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, το σίγουρο όμως είναι ότι είναι οικονομικότερο!

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Σε ότι δεν μπορούν

Να πηδήξουν το προστάτευουν με απίστευτα πρόστιμα? Εάν την βρείτε την σφήκα μετά την πολτοποίηση...γράψτε μου!

!

Αλίνομο αν πέσεις σε σφηκοφωλιά!!! Τι άλλο θα ακούσουμε!!!

Θβ

Αυτός ο λαός είναι που κάνει κουμάντο στην Ε.Ε γι'αυτό φτάσαμε στον πάτο!!! Από λαό με iq αμοιβαδας τι να περιμένεις?? Μακακιες και μόνο Μακακιες!!!

Fotis

Ναι έχει δίκιο ας κάνει κουμάντο η Ελλάδα στην Ε.Ε να γεμίσουμε μίζες.

ξυπολητος πριγκηψ

οτι θες ακους ...........

zaharias

ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ. ΣΤΑΜΑΤΑΣ. ΤΟ ΒΓΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟ. ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΤΙ ΕΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ Ή ΚΑΘΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ... ΕΥΓΕ!!!

Αντι Γερμανός

Έχω εξελιχθεί σε μεγάλο ταλέντο στην εξόντωση σφηκων. Μέχρι τώρα σκότωσα εκατοντάδες με ποντικοκολλα.

Flit

Καγκουριά. Οι σφήκες δεν εξαφανίζονται από τις μυγοσκοτώστρες αλλά από τα χημικά και τα φυτοφάρμακα της Bayer και της Mosanto, που πρόσφατα ενώθηκαν "εις σάρκα μία". Κανένα πρόστιμο εκεί; μπα ε;

Και αν σε τσιμπήσει

Γιατί την άφησες να έρθει στο ποτό σου κ μετά να κάτσει πάνω σου πάλι θα ψοφησει. Μήπως πρέπει να την θάψουν κ με τιμές αρχηγού κράτους? Τι σαχλαμάρες νόμους βγάζουν

Σιγά σιγά

η Ευρώπη μετατρέπεται σε όσα έχουν αποφασισθεί και "προφητευθεί" δια στόματος Οργουελ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190422131118_post_trauma-1280x720

Μεγάλη η συμβολή Ελλήνων επιστημόνων στο σχεδιασμό ενός έξυπνου συστήματος που μπορεί να διακρίνει τη φωνή ενός ανθρώπου που πάσχει από μετατραυματική διαταραχή, από κάποιον που δεν έχει τέτοιο πρόβλημα

ekepy_argos

Άσκηση ετοιμότητας ευρείας κλίμακας ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης και την Πυροσβεστική Οι ασκήσεις του ΕΚΕΠΥ συνεχίζονται σε Μολάους και Κύθηρα