Έχω κατάθλιψη πρέπει να πάω σε ψυχολόγο;

Έχω κατάθλιψη πρέπει να πάω σε ψυχολόγο;

Όσο πιο σύντομα πάει κάποιος σε ψυχολόγο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διαχειριστεί τα συμπτώματα, ώστε να μην περνάει μόνος του αυτή τη δυσκολία

depression
Όταν κάποιος έχει κατάθλιψη είναι καλό να απευθυνθεί σε Ψυχολόγο, καθώς η κατάθλιψη εκτός από τη διάθεση επηρεάζει και τη λειτουργικότητα του ανθρώπου και προκαλεί σωματικά και ψυχικά συμπτώματα.

Ο ψυχολόγος αυτό που κάνει είναι να βρει το μηχανισμό με τον οποίο λειτουργεί η κατάθλιψη για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ώστε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του και να περιοριστούν τα συμπτώματα, με στόχο να αλλάξει η διάθεση και να αυξηθεί η λειτουργικότητα του ατόμου.

Παράλληλα, η ψυχοθεραπεία βοηθάει στην μεταβολή των παθολογικών πεποιθήσεων που συνοδεύουν την κατάθλιψη, οι οποίες αφορούν την άποψη του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη για τον ίδιο, το κοινωνικό του περιβάλλον αλλά και το μέλλον του.

Όσο πιο σύντομα πάει κάποιος σε ψυχολόγο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διαχειριστεί τα συμπτώματα, ώστε να μην περνάει μόνος του αυτή τη δυσκολία. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή, σε συνδυασμό με ψυχοθεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης