Ψυχολόγος του Harvard λέει ότι αυτή η γυμναστική θα σε απαλλάξει από το χρόνιο στρες

yoga-2587066_1920

Είναι δεδομένο ότι βάζοντας τη γιόγκα στη ζωή σου θα δεις καλό και στο σώμα και στην ψυχή σου.

Στην πραγματικότητα ασκήσεις όπως είναι η στάση Downward Dog και Sun Salutations (ο χαιρετισμός στον ήλιο) κάνουν περισσότερο καλό στο μυαλό μας από ότι νομίζαμε.

Το αμερικάνικο κανάλι NBC πρόσφατα μελέτησε τα καλά που κάνει η γιόγκα στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Ένας ειδικός ψυχολόγος, μάλιστα, από το Πανεπιστήμιο του Harvard λέει σχετικά: “Η γιόγκα έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας, των διατροφικών διαταραχών και πολλών άλλων ασθενιών του μυαλού”.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το μυαλό μας ακούει τα σημάδια του σώματός μας. Έτσι όταν νιώθουμε φυσικά και σωματικά καλά και ήρεμοι, θα ακολουθήσει και το μυαλό μας.

Πόση γιόγκα την ημέρα όμως πρέπει να κάνεις; 40 λεπτά κάθε μέρα είναι αρκετά για να δεις γρήγορα όλα τα οφέλη της γιόγκα και στο σώμα αλλά και στο πνεύμα σου.

Διαβάστε άρθρα για το σώμα, την ευεξία, την υγεία, την ομορφιά στο KeepUp

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ρίχνω άκυρο.

Ψυχολόγος του Harvard λέει... Εκεί σταμάτησα να διαβάζω. Σιγά τα κλώβια ωά. Να έλεγε ψυχολόγος του Μόσχαβιτς να διαβάσω έτι περαιτέρω. Αλήθεια κάποια ανακάλυψη τελευταία από Σταλιάσταλιάνιγκραντ μεριά έχουμε?

Δρ Ελένη

Ντροπή να προωθούν ασύστολα και προκλητικά τις αντίχριστες παγανιστικές ινδουϊστικές πρακτικές της yoga, σε μια βαθιά θρησκευόμενη Ορθόδοξη Ελληνική κοινωνία. Καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα θα επέρχονταν μετά από Χριστιανικές προσευχές/ευχές/μετάνοιες/πνευματική αυτοσυγκέντρωση/συνεχή εργασία με αδιάλειπτο προσευχή/αλτρουϊστική φιλανθρωπία, σύμφωνα και με τα γραπτά του Αγίου Παϊσίου, Λόγοι Τόμος Δ'. Η yoga έχει στόχο να ξυπνήσει/ενεργοποιήσει το σπονδυλικό μας φίδι(!!??!!), πράγμα που δεν το κρύβουν στα εγχειρίδια πρακτικής kundalini.

Νικος

Νομιζω ότι σου χρειάζεται λίγη γιόγκα για να χαλαρώσεις. Για σένα εφευρέθηκε.

Dr Χριστιανοταλιμπανέζα

Ελευθερη δημοκρατικη χωρα ειμαστε ...αν γυρευεις θεοκρατικο κρατος εισαι σε λαθος χωρα!

@ Pr Χριστιανοταλιμπανέζα.

Εσύ ταλιμπανοαντίχριστη, δεν καταλαβαίνεις ότι η Δρ Ελένη εκφράζει την άποψή της δημοκρατικότατα? Γιατί επιτίθεσαι με αυτόν τον ανάγωγο τρόπο?

mm

O Χριστιανισμός αρκετά μας έχει ασκήσει δικτατορία, αν και σαν ιδεολογία σε πολλά τον σέβομαι και τον αγαπώ. Για το Ισλάμ, αυτό ειναι μισάνθρωπο τελείως. Αλλα η αρχαία Ελληνική σκέψη σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία του Χριστιανισμού, ο οποίος και αυτός δανείστηκε από Σωκράτη, Επίκουρο, και Στωικούς, θα ήταν ωραία θρησκεία και σκέψη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skylos3

Ο σκύλος που θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας είναι ένα ζωντανό πλάσμα, με δικά του χαρακτηριστικά, ανάγκες, προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες