Είμαι έγκυος, μπορώ να κάνω ομοιοπαθητική;

Είμαι έγκυος, μπορώ να κάνω ομοιοπαθητική;

Η χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται πάντοτε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, διότι αναπόφευκτα μικρή ποσότητα από αυτά περνά στο έμβρυο

pregnant-woman
Η χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται πάντοτε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, διότι αναπόφευκτα μικρή ποσότητα από αυτά περνά στο έμβρυο και η επίδρασή τους στην ανάπτυξή του είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη.

Οι συνέπειες της αλόγιστης χορήγησης φαρμάκων στην έγκυο είναι καλά τεκμηριωμένες. Η βρεφική και η μητρική θνησιμότητα, λ.χ., ήταν πολύ μεγάλες στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν συστηματικά χορηγούνταν στην έγκυο κινίνο, ισχυρά καθαρτικά, εργοταμίνη και μορφίνη – το κινίνο για να αποφευχθεί η ανάπτυξη πυρετού κατά τον τοκετό, το καθαρτικό για να «καθαρίσει» το σώμα της, η εργοταμίνη για να προκληθεί τοκετός και η μορφίνη για να μην πονάει κατά τη διάρκειά του.

Σήμερα, αυτού του είδους οι «θεραπείες» έχουν εκλείψει και οι μαιευτήρες δεν χορηγούν φάρμακα στην έγκυο χωρίς σοβαρό λόγο. Πέρα από τα καλά, παραδοσιακά φάρμακα και αναλόγως με τα συμπτώματα που αναπτύσσει η έγκυος, ο μαιευτήρας μπορεί κάποια στιγμή να επιλέξει να της συστήσει και κάποια εναλλακτική (καλύτερα: συμπληρωματική) θεραπεία, όπως την Ομοιοπαθητική.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης