Είμαι έγκυος, μπορώ να κάνω ομοιοπαθητική;

pregnant-woman

Η χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται πάντοτε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, διότι αναπόφευκτα μικρή ποσότητα από αυτά περνά στο έμβρυο

Η χρήση φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται πάντοτε με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, διότι αναπόφευκτα μικρή ποσότητα από αυτά περνά στο έμβρυο και η επίδρασή τους στην ανάπτυξή του είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστη.

Οι συνέπειες της αλόγιστης χορήγησης φαρμάκων στην έγκυο είναι καλά τεκμηριωμένες. Η βρεφική και η μητρική θνησιμότητα, λ.χ., ήταν πολύ μεγάλες στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν συστηματικά χορηγούνταν στην έγκυο κινίνο, ισχυρά καθαρτικά, εργοταμίνη και μορφίνη – το κινίνο για να αποφευχθεί η ανάπτυξη πυρετού κατά τον τοκετό, το καθαρτικό για να «καθαρίσει» το σώμα της, η εργοταμίνη για να προκληθεί τοκετός και η μορφίνη για να μην πονάει κατά τη διάρκειά του.

Σήμερα, αυτού του είδους οι «θεραπείες» έχουν εκλείψει και οι μαιευτήρες δεν χορηγούν φάρμακα στην έγκυο χωρίς σοβαρό λόγο. Πέρα από τα καλά, παραδοσιακά φάρμακα και αναλόγως με τα συμπτώματα που αναπτύσσει η έγκυος, ο μαιευτήρας μπορεί κάποια στιγμή να επιλέξει να της συστήσει και κάποια εναλλακτική (καλύτερα: συμπληρωματική) θεραπεία, όπως την Ομοιοπαθητική.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Von

Μήπως καλύτερα να πάνε σε ένα αστρολόγο/μέντιουμ/μελλοντολόγο , να τους πει την μοίρα τους, να τους πει το ριζικό τους !? "Συμπληρωματική θεραπεία" είναι και αυτή... Ας σοβαρευτούμε λίγο, η ομοιοπαθητική δεν είναι ούτε εναλλακτική, ούτε συμπληρωματική θεραπεία. ΔΕΝ είναι θεραπεία !

Γυναικολόγος Σαρηπανίδης Σταύρος

Τα εθνικά συστήματα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά αποφάσισαν να πάψουν οριστικά να αποζημιώνουν ομοιοπαθητικά φάρμακα κι επισκέψεις σε ασφαλισμένους ασθενείς, γιατί αποδείχθηκε περίτρανα ερευνητικά και πειραματικά οτι είναι παντελώς αναξιόπιστα κι αναποτελεσματικά. Το να προβάλλεται και διαφημίζεται μια γκάμα επικίνδυνων ψευδοθεραπειών από το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία κι αναγνωσιμότητα ιστότοπο της Ελλάδος είναι επιζήμιο για την υγεία της ευαίσθητης κατηγορίας των εγκύων γυναικών.

uli chris

Οι έγγυες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνουν ΜΟΝΟΝ ομοιοπαθητική, ώστε να μην εισάγουν στον οργανισμό τους χημικά, τα πιο αθώα των οποίων είναι καταστροφικά για έναν μη ανεπτυγμένο οργανισμό, παρά το γεγονός ότι - δυστυχώς- τα αποτελέσματά τους εκδηλώνονται αργότερα.

exhorder

Οπότε, κούφια η ώρα που το ακούει, εάν μια έγγυος πάθει πνευμονία ή πατήσει μια σκουριασμένη πρόκα, τότε να πιει μόνο ομοιοπαθητικό νεράκι? Έχετε ενδιαφέρουσες αλλά μη επιστημονικές απόψεις.

Η ομοιοπαθητικη

έχει αποδειχθεί ότι είναι ψευδοεπιστημη, γιατί την διαφημίζετε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

emboliasmos_enilikwn

Η εφαρμογή στην Ελλάδα της υπεύθυνης Εμβολιαστικής Πολιτική Πρόληψης είναι ευθύνη όλων των αρμοδίων, και αφορά στην διαδραστική συμμετοχή του κοινού , των οικογενειών και όλων των ηλικιών και ομάδων στην εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού, ώστε να ισχυροποιήσουμε την ανοσολογική άμυνα της κοινωνίας

190305171634_man_dog

Οι διακοπές είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθετε κοντά με τον σκύλο σας και να αναπληρώσετε τον χρόνο που, τυχόν, έχετε χάσει εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητας

190410190559_INSURANCE

Έρευνα της Ιnteramerican αποκαλύπτει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ασφαλισμένων θα προτιμούσαν να πληρώνουν ασφάλιστρα για ιδιωτική ασφάλιση παρά τις εισφορές του ΕΦΚΑ

190424103433_kapnisma_nrt-1280x720

Η νικοτίνη του τσιγάρου θεωρείται μία από τις πιο εθιστικές ουσίες στον κόσμο. Οι ερευνητές τώρα προτείνουν να λαμβάνουμε περισσότερη εάν θέλουμε να κόψουμε το κάπνισμα!

190424183527_adda_yoga

Σας προτείνουμε εύκολες θέσεις γιόγκα ιδανικές για να σας προσφέρουν γείωση και να ανακουφίσουν το σώμα σας ύστερα από αρκετές ώρες σε κάθισμα είτε έχετε ταξιδέψει με αυτοκίνητο είτε με τρένο ή αεροπλάνο