Ανατρεπτική έρευνα: Η ζωή στις μεγάλες πόλεις μας κάνει πιο ευτυχισμένους!

NYC-street_009

Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε πόλεις όπως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη φέρεται ότι κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο «πλήρεις», ενώ τα «γεμάτα» ωράρια θεωρούνται ως μία «γερή ανταμοιβή», σύμφωνα με την έρευνα

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να σκεφτόμαστε ότι η χαλάρωση σε μία παραλία αποτελεί το κλειδί για την ευτυχία, μία πρόσφατη έρευνα όμως, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όσοι αναζητούν μια πιο ευτυχισμένη ζωή... θα πρέπει να μετακομίσουν σε μια μεγάλη πόλη.

Η Dr. Jeanette Bicknell από το Πανεπιστήμιο της Υόρκης στο Τορόντο ισχυρίζεται ότι οι γρήγοροι ρυθμοί που προσφέρουν οι πολυσύχναστες πόλεις όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη οδηγούν σε μία... ικανοποίηση των κατοίκων.

Αυτό, σύμφωνα με τη Dr. Bicknell, οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι που είναι πολυάσχολοι αισθάνονται ότι κάνουν καλύτερη και πιο ποιοτική «χρήση» του χρόνου τους από εκείνους που έχουν έναν πιο... χαλαρό ρυθμό ζωής.

Το αποτέλεσμα είναι ότι νιώθουν περισσότερη ικανοποίηση στη ζωή τους από αυτούς που ζουν εκτός μεγαλουπόλεων.

Oxford-Circus-London_09


Τα συνεχή και πολυάσχολα ωράρια τους θεωρούνται επίσης ως ένα είδος ανταμοιβής και κάποιου είδους «παρασημοφόρησης» από άλλους.

Η Dr. Bicknell υποστήριξε ότι μία πιο «ποιοτική χρήση» του χρόνου των ανθρώπων μπορεί να συμβάλει σημαντικά τόσο στην ευημερία όσο και στον πλούτο ή τους μισθούς τους.

Η ίδια υποστήριξε στην επιστημονική ιστοσελίδα Nautil: «Μεταξύ των ατόμων σε μια κοινωνία, η απασχόληση - ή το αίσθημα απασχόλησης - φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την ευημερία», ενώ πρόσθεσε:

«Αυτό το αίσθημα απασχόλησης - το να έχεις πολλά να κάνεις και ελάχιστο χρόνο για να τα κάνεις είναι συχνά συνδεδεμένο με άγχος. Εντούτοις, σε πολλά περιβάλλοντα, αυτό θεωρείται ως ένα "δείγμα ανταμοιβής"».

Για να υποστηρίξει την άποψή της, η Dr. Bicknell, η οποία κέρδισε το διδακτορικό της στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης του Τορόντο, επεσήμανε μια μελέτη που εξέτασε το ρυθμό ζωής σε πόλεις σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι ερευνητές μέτρησαν πόσο γρήγορα οι πεζοί κάλυπταν απόσταση 18 μέτρων.

Με επικεφαλής τον ψυχολόγο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Dr. Robert Levine, η ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι στις μεγαλύτερες πόλεις κινούνται ταχύτερα από ότι σε λιγότερο κατοικημένες περιοχές.

Ένας ταχύτερος ρυθμός έχει επίσης αποδειχθεί ότι οδηγεί σε μια ισχυρότερη οικονομία, με ταχεία ανάπτυξη όπως το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη.

Οι μεγαλουπόλεις, όμως, αυτές, έχουν συνδεθεί από προηγούμενες έρευνες με υψηλά ποσοστά καπνίσματος στους κατοίκους και περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει κάποιος από καρδιακά νοσήματα.

Ωστόσο, ο καθηγητής Levine και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, ανέφεραν ότι αισθάνονται κάπως πιο ευτυχισμένοι με τη ζωή τους από ότι αυτοί που ζούσαν σε λιγότερο κατοικημένες περιοχές.

Ο Dr. Robert Levine, κατέληξε, ότι οι ρυθμοί ζωής μιας πόλης «σχετίζονται σημαντικά» με την ψυχολογική, κοινωνική και σωματική ευημερία των κατοίκων της, ενώ η Dr. Bicknell υποστήριξε ότι τα υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας που μπορεί να εντοπιστούν σε πόλεις όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και έντονοι, μπορεί να είναι αποτέλεσμα των ισχυρότερων οικονομιών αυτών των περιοχών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

schizophrenia

Οι επιστήμονες μελετούν την σχιζοφρένεια επί πολλά χρόνια, αλλά μόνο πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της μελέτης η σχέση ανάμεσα στο μικροβίωμα του εντέρου και την ασθένεια

190218165229_42164564_l

Μια ρεαλιστική αποτύπωση του πώς το σεξ μετατρέπεται από απόλαυση σε επαχθές φορτίο μετά από κάποια ηλικία, αλλά και των παραγόντων υγείας που το υποβαθμίζουν

pushups_1a

Μετά την είδηση ότι τα push-ups αποτελούν δείκτη της καρδιαγγειακής μας υγείας, ήρθε η ώρα να μάθουμε πώς να τα κάνουμε σωστά ώστε να ενισχύσουμε τη δύναμή μας