10 καλοκαιρινοί εχθροί της εγκυμοσύνης

10 καλοκαιρινοί εχθροί της εγκυμοσύνης

Οταν η ζέστη γίνεται αφόρητη...

pregnant-1245703_1920
1. Για να αντιμετωπίσετε δυσκολίες στον ύπνο… μπορείτε να κάνετε ένα μικρό περίπατο και κατά το βραδάκι, λίγο πριν ξαπλώσετε, και να απολαύσετε ένα δροσερό μπάνιο. Επίσης, καλό είναι να τρώτε δύο με τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Το δείπνο σας πρέπει να είναι ελαφρύ και να συνοδεύεται από γάλα, τυρί ή γιαούρτι, μια που το ασβέστιο που περιέχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα διευκολύνει τον ύπνο.

2. Ζέστη
Τον πρώτο καιρό της εγκυμοσύνης εξαιτίας των μεγάλων ορμονικών αλλαγών που συντελούνται στον οργανισμό εμφανίζονται έντονες φαγούρες. Η ζέστη και ο ιδρώτας τις κάνουν ακόμη εντονότερες. Μοναδική ανακούφιση και πάλι δεν είναι άλλη από ένα χλιαρό ντους και μια επάλειψη με κρέμα σώματος. Προτιμήστε τις φαρμακευτικές, άοσμες κρέμες και όχι αυτές του εμπορίου, που μπορεί να σας προκαλέσουν επιπρόσθετα δερματικά προβλήματα.

3. Κατακράτηση υγρών
Το πρήξιμο που εμφανίζεται τόσο στα πόδια όσο και στα χέρια οφείλεται κυρίως στην αύξηση του όγκου των υγρών που κυκλοφορούν στο σώμα. Η ορθοστασία και η κακή διατροφή επιδεινώνουν την κατάσταση. Επιπλέον, η ροή του αίματος είναι αυξημένη και όταν κάνει πολλή ζέστη το φαινόμενο αυτό εντείνεται.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο Kontasou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης