Οι σαρδέλες κάνουν καλό στην όραση!

sardines

Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να προφυλάξει τον οργανισμό μας από πολλές ασθένειες

Η ισορροπημένη διατροφή βοηθάει στη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να προφυλάξει τον οργανισμό μας από πολλές ασθένειες. Η όραση είναι μια από τις πολλές λειτουργίες που συνδέεται άμεσα με την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Ο ρόλος της διατροφής στην όραση καθίσταται σημαντικός καθώς ανεπαρκής πρόσληψη συγκεκριμένων συστατικών μπορεί να οδηγήσει σε οφθαλμολογικές παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη βιταμινών και η συχνή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, έχουν σαν αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση των μικρών αγγείων του οργανισμού και κατ’ επέκταση των αγγείων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι δίαιτα πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως:
η λουτείνη η ζεαξανθίνη και η μέσος ζεαξανθίνη ασκούν προστατευτική δράση από την εμφάνιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Οι συγκεκριμένες ουσίες βρίσκονται σε αφθονία στο σπανάκι, το μπρόκολο κίτρινες πιπεριές και στο καλαμπόκι.

Προστατευτικό ρόλο παίζει επίσης η πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων, με κυριότερη τη δράση του δικοσαεξάνοικου οξέους. Τα ψάρια τα οποία είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα (όπως π.χ. ο τόνος, ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί και ο κολιός) προστατεύουν τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

aglia-kiriakou

Καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού με θέμα 
«Ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο»: πώς μπορούν να την αναχαιτίσουν οι νέοι;