Οι γυναίκες είναι πιο εργατικές από τους άνδρες, δείχνει παγκόσμια έρευνα σε 75 χώρες

woman-man-work

Εργάζονται 7,2 ώρες κατά μέσο όρο την ημέρα ενώ οι άνδρες 6,5 ώρες - Συμπεριλαμβάνονται οι οικιακές εργασίες που δεν αμείβονται 

Μπορεί να άργησαν να βγουν στην αγορά εργασίας,αλλά φαίνεται ότι πήραν φόρα...

Σε ολόκληρο τον κόσμο,οι γυναίκες εργάζονται περισσότερο από τους άνδρες. Η θεωρία ότι οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου ιδρώνουν περισσότερο στη δουλειά απ' ότι οι γυναίκες καταρρίπτεται με βάση τα στοιχεία παγκόσμιας έρευνας.

Το ωραίο και αδύναμο φύλο αναδεικνύεται ως το πιο εργατικό αλλά και το πιο... ριγμένο σε σχέση με τα δύο φύλα.

Η έρευνα,που διεξήχθη σε 75 χώρες του πλανήτη από τη διεθνή οργάνωση «MenCare», δείχνει ότι οι γυναίκες που έχουν επιφορτιστεί ως επί το πλείστον με τις δουλειές του σπιτιού αλλά και την ανατροφή των παιδιών, εργάστηκαν το 2017 7,2 ώρες κατά μέσο την ημέρα ενώ οι άνδρες 6,5 ώρες. Οι γυναίκες εργάστηκαν δηλαδή πέρυσι 39 ώρες περισσότερες απ΄ότι οι άνδρες.

«Οι γυναίκες δεν αμείβονται το ίδιο με τους άνδρες αλλά εργάζονται και περισσότερο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην έκθεσής της η οργάνωση MenCare .
Στην έρευνα, υπό τον τίτλο: «Ώρα για δράση», οι ειδικοί συνέκριναν σε πέντε ηπείρους τον χρόνο που αφιερώνουν στην εργασία (οικιακή και επαγγελματική) τα δύο φύλα. Το συμπέρασμα:οι γυναίκες είναι πιο εργατικές από τους άνδρες.

Έρευνα της «MenCare» σε 75 χώρες (στοιχεία 2017)

Δυτική Ευρώπη -Βόρεια Αμερική

Το 2017, οι γυναίκες στη Δυτική Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική εργάστηκαν συνολικά 7,2 ώρες κατά μέσο την ημέρα, σε σύγκριση με 6,5 ώρες για τους άνδρες.

Από αυτές, τις 7,2 ώρες, 4,5 ώρες τις αφιέρωσαν σε δουλειές του σπιτιού και μόνο για τις 2,7 ώρες έλαβαν αμοιβή.

Οι άνδρες εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν 2,3 ώρες την ημέρα ενώ πληρώθηκαν για 4,2 ώρες - κι έλαβαν περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες.

Λατινική Αμερική

Στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες εργάστηκαν κατά μέσο όρο 8,3 ώρες την ημέρα (για τις 5 ώρες δεν έλαβαν χρήματα, πληρώθηκαν για τις 3,3 ώρες). Αντιθέτως,οι άνδρες εργάστηκαν καθημερινά κατά μέσο όρο 7,7 ώρες (1,6 ώρες αμισθί και 6,1 ώρες με αμοιβή).

Μέση Ανατολή- Βόρεια Αφρική

Στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και τα δύο φύλα εργάστηκαν λιγότερο το 2017: 6 ώρες κατά μέσο όρο ημερησίως για τις γυναίκες (4,9 ώρες χωρίς μισθό και 1,1 ώρες με αμοιβή ) και 5,6 ώρες για τους άνδρες (1,6 ώρες χωρίς μισθό και 4 ώρες με αμοιβή).

Νότια Ασία

Η πιο άνιση αναλογία μη αμειβόμενης εργασίας εντοπίζεται στη Νότια Ασία, όπου οι γυναίκες αφιέρωσαν το 2017 4,8 ώρες οικιακής εργασίας την ημέρα, σε σύγκριση με 0,9 ώρες για τους άνδρες.

Ανατολική Ασία και Ειρηνικός

Oι γυναίκες εργάστηκαν 7,7 ώρες κατά μέσο την ημέρα (συμπεριλαμβάνεται η οικιακή εργασία) ενώ οι άνδρες 6,8 ώρες (συμπεριλαμβάνεται και η οικιακή εργασία).

Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη- Κεντρική Ασία

Οι γυναίκες εργάστηκαν, κατά μέσο όρο, 7,4 ώρες ημερησίως ενώ οι άνδρες 6,2 ώρες.


Υποσαχάρια Αφρική

Οι γυναίκες εργάστηκαν 7,1 ώρες την ημέρα,κατά μέσο όρο, ενώ οι άνδρες 6,1 ώρες.

Ισοτιμία -μία επείγουσα προτεραιότητα

Αν και οι γυναίκες εργάζονται γενικά περισσότερο από τους άνδρες, εξακολουθούν να αμείβονται λιγότερο, σημειώνει η έκθεση επισημαίνοντας πως αυτό συμβαίνει γιατί επικεντρώνονται κυρίως στις οικιακές εργασίες. Επιπλέον, αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των εργαζομένων με μερική απασχόληση στις εταιρείες.

Όσον αφορά τις μισθολογικές αμοιβές των γυναικών,η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας εκτιμά ότι θα χρειαστούν 75 χρόνια για να υπάρχει μία μισθολογική ισότητα των δύο φύλων.
Για την διεθνή οργάνωση «MenCare»:«Η επίτευξη ισότητας στην απλήρωτη οικιακή εργασία αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για την ευημερία των παιδιών, των οικογενειών και των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο - είναι ώρα να λάβουμε μέτρα για να συνεισφέρουμε σε αυτόν τον στόχο», καταλήγει η έκθεση.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Αυτό είναι ρατσιστικό

Όλοι άνθρωποι είνα ίσοι. Είστε υποχρεωμένοι να προσλαμβάνετε και άντρες, όχι μόνο γυναίκες επειδή είναι πιο εργατικές. Επίσης δεν θα προσλαμβάνετε μόνο τους έξυπνες και προσλαμβάνετε και τους άλλους.

Chris

Να σου φέρω εγώ έρευνες, που αποδεικνύουν ότι θέλεις! Κάντε μια έρευνα, για το πόσες ώρες δουλεύουν άνδρες/γυναίκες σε βαριές εργασίες. Αυτό που λέμε, βαρέα και ανθυγιεινά. Γιατί, είναι άλλο πράγμα να δουλεύεις 8 ωρίτσες στο γραφειάκι σου. Και άλλο, να δουλεύεις 8 ώρες στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, στην Αλάσκα. Αν βάλετε συντελεστή, σε αυτές τις εργασίες, τότε οι άνδρες θα δουλεύουν κατά πολύ περισσότερο. Οπότε, με τις έρευνες, ότι θέλω βγάζω. Ανάλογα με το τι ατζέντα θέλω να προωθήσω.

Bad man

Εγώ γνωρίζω ότι οι γυναίκες , παγκοσμίως , ζούν 4-5 χρόνια περισσότερο από τούς άνδρες. Επομένως μάλλον περνάνε καλύτερα από τούς άνδρες στην ζωή τους. Αυτά τα στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα......

Kαντε μια βόλτα στο Ελληνικό Δημόσιο

ιδιαίτερα σε Δήμους και θα δείτε τι εργατικές είναι. Το φιλότιμο έχει χαθεί προ πολlού

ελεος

πρώτα απο όλα πιό ασχετη ερευνα όυτε ο Κατμαν δεν θα εκανε...εχει και αρωμα συλλογους ισοτητας των δυο φύλλων του συριζα...Μιλάει για υποσαχαρια αφρικη και νοτια ασια και λαιτινικη αμερικη , δεν αναφερει Ελλάδα που οι γυναικες ειναι τεμπέλες κατ 99,99%. Στο πρώτο θέμα ξερω δεν ειστε συριζαιοι αλλα αυτοι που σασ τα παρεχουν ειναι..προσεχτε.

Πας καλα?

Δηλαδη μια Ελληνιδα εργαζομενη μητερα ειναι τεμπελα; Που πηγαινει απο το πρωι μεχρι το απογευμα δουλεια και απο το απογευμα μεχρι το βραδυ φροντιζει το νοικοκυριο και τα παιδια;

Πες το ετσι...

"Συμπεριλαμβάνονται οι οικιακές εργασίες που δεν αμείβονται"

wtf

Πως ειναι πιο εργατικες αφου περνουν στην τουαλετα τουλαχιστον μια ωρα την ημερα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gymnastiki_arrostoi

Πώς η γυμναστική μπορεί να επηρεάσει την εγκεφαλική λειτουργία και ποιος συγκεκριμένος τύπος άσκησης βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του νου

stafida

Είναι μία από τις υπερτροφές που παράγει η ελληνική γη και παρέχει πλειάδα θρεπτικών συστατικών. Διόλου τυχαία την έχουν αποκαλέσει «μαύρο χρυσό». Βάλτε αυτή την πολύτιμη τροφή στην καθημερινότητά σας