Θέλετε να δώσετε τις πρώτες βοήθειες με επιτυχία; Ακούστε macarena!

cpr_099

Οι ειδικοί εντόπισαν ότι ο ρυθμός του τραγουδιού βοηθά τους ανθρώπους να εκτελούν τις θωρακικές συμπίεσεις με το σωστό ρυθμό

Η macarena είναι ένα τραγούδι που όλοι μας, μικροί - μεγάλοι, έχουμε χορέψει κάποια στιγμή στη ζωή μας αλλά εκτός από μία διαχρονική επιτυχία... το τραγούδι αυτό θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, μέχρι και να σώσει ζωές!

Τουλάχιστον σ΄αυτό κατέληξε μία πρόσφατη έρευνα, η οποία αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο δημοφιλές ισπανικό τραγούδι βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται τις μαλάξεις με το σωστό ρυθμό κατά την εκτέλεση τεχνητής αναπνοής.

Η μελέτη συνέκρινε το ρυθμό και το βάθος των συμπιέσεων που πραγματοποίησαν 164 μαθητές σε ένα ανδρείκελο κατά τη διάρκεια δύο λεπτών.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Στην πρώτη ομάδα δεν δόθηκε κανένας εξωτερικός ρυθμός, η δεύτερη ομάδα άκουγε το ρυθμό ενός μετρονόμου μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό κατά τη διάρκεια των μαλάξεων, ενώ η τρίτη ομάδα κλήθηκε να τραγουδάει από μέσα της τη
 macarena κατά τη διάρκεια των θωρακικών συμπιέσεων.

Τα αποτελέσματα; Εντυπωσιακά!

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ομάδα που άκουγε τον μετρονόμο κατά τη διάρκεια των μαλάξεων είχε ποσοστό επιτυχίας 91%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό γι' αυτούς που νοητικά είχαν το ρυθμό της  macarena, ήταν 74%. Το ποσοστό γι' αυτούς που δεν είχαν τον παραμικρό εξωτερικό ρυθμό ήταν μόλις 24%.

Ο καθηγητής Enrique Ο Carrero Cardenal του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης και ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, τόνισε:

«Είναι το πιο διάσημο τραγούδι στην Ισπανία και ίσως ένα από τα πιο γνωστά στον κόσμο και ο ρυθμός του τραγουδιού είναι 103bpm, ένας σωστός, δηλαδή, ρυθμός για την εκτέλεση μαλάξεων»

Αλλά παρά την παγκόσμια δημοτικότητα του τραγουδιού, οι μαθητές αξιολόγησαν την εφαρμογή με τον μετρονόμο ως πιο χρήσιμη.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

libido_sex

Πριν αρχίσετε να πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας σε εσάς ή στο σύντροφό σας, εξετάστε αυτούς τους λόγους, στους οποίους μπορεί να οφείλεται η χαμηλή επιθυμία