Αντιηλιακά: Εσύ τα κάνεις αυτά τα λάθη;

Αντιηλιακά: Εσύ τα κάνεις αυτά τα λάθη;

Το πρώτο και κύριο λάθος που κάνουμε ακόμα πολλοί είναι ότι φοράμε αντιηλιακό μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι και όχι όλο το χρόνο.

antiliako
Ειδικά στην Ελλάδα με τόσο ήλιο όλο το χρόνο, η εφαρμογή αντιηλιακού όλο το χρόνο είναι must και δεν πρέπει να την παραλείπουμε.

Ποια είναι όμως τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε κατά την εφαρμογή του αντιηλιακού μας;

Δε χρησιμοποιούμε το σωστό αντιηλιακό για το τύπο δέρματός μας

Πηγαίνοντας σε ένα ράφι ή σε μια κατηγορία αντιηλιακού προσπαθώντας να επιλέξεις το αντιηλιακό σου για μια ακόμα χρονιά, διαπιστώνεις συνήθως πώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αντιηλιακά για διάφορους τύπους δέρματος, διαφορετικά SPF, χρώμα ή χωρίς χρώμα, με αντιηγηραντικούς παράγοντες ή σε μορφή mist.

Για να διαλέξεις το σωστότερο αντιηλιακό για εσένα θα πρέπει να έχεις ως κριτήριο τις ανάγκες του δέρματός σου και όχι απλά ποιο σου αρέσει. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, επίλεξε ένα αντιηλιακό με ματ αποτέλεσμα για να μη γυαλίζει. Αν έχεις πανάδες ή τάση για πανάδες, επίλεξε ένα αντίστοιχο αντιηλιακό προσώπου με ενισχυμένη και στοχευμένη δράση κατά των πανάδων. Αν θες αντιγήρανση επίλεξε ένα αντιγηραντικό αντιηλιακό. Αν πάλι έχεις ευαίσθητο δέρμα, τότε δώσε προσοχή και πάρε ένα με υψηλή προστασία και εξειδίκευση στα ευαίσθητα δέρματα.

Μην χρησιμοποιείς άλλο της κολλητής σου τελευταία στιγμή! Διάλεξε το δικό σου και έχε το πάντα μαζί σου!

Κλείσιμο
Χρησιμοποιείς το περσινό αντιηλιακό προσώπου

Υποθέτουμε πώς δεν έβαζες αντιηλιακό όλο το χρόνο και το περσινό αντιηλιακό σου έχει ακόμα ποσότητα. Το αντιηλιακό που φοράμε πρέπει να είναι φρέσκο και να μην έχει λήξει. Διαφορετικά όχι μόνο δεν μας προστατεύει αλλά μπορεί να μας δημιουργήσει και κάποιον ερεθισμό ή αλλεργία.

Το φοράς μόνο όταν έχει ήλιο

Όταν έχει συννεφιά ή βρίσκεσαι στη σκιά νομίζεις πώς προστατεύεσαι από τον ήλιο και δεν χρειάζεται να φορέσεις ή να ανανεώσεις το αντιηλιακό σου. Ε λοιπόν, η αλήθεια είναι πώς ο ήλιος μπορεί να σε βρει όταν έχει συννεφιά, βρέχει, όταν είσαι στη σκιά, ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό σου. Ο ήλιος πλέον είναι επικίνδυνος και η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη.

Δεν ανανεώνεις όσο συχνά πρέπει

Σηκώθηκες το πρωί, έκανες σωστά όλη τη πρωινή σου περιποίηση, έβαλες ακόμα και αντιηλιακό και βγήκες έξω προστατευμένη 100%!

Τι γίνεται όμως όταν περάσουν οι ώρες και πρέπει να ανανεώσεις κανονικά το αντιηλιακό σου; Αν εργάζεσαι σε κλειστό χώρο, τότε τους καλοκαιρινούς μήνες πριν φύγεις από το γραφείο (5 το απόγευμα έχει ακόμα πολύ ήλιο), θα πρέπει να ανανεώσεις το αντιηλιακό σου. Μια καλή λύση για να μη χαλάσεις το μακιγιάζ σου είναι να έχεις μαζί σου στην τσάντα σου κάποιο από τα νέα αντιηλιακά mist. Προσθέτεις από πάνω το αντιηλιακό σου χωρίς να χαλάσεις το μακιγιάζ σου. Τέτοια αντιηλιακά mist έχει η La Roche posay, η Vichy και η Avene. Βρες ποιο σου ταιριάζει περισσότερο και μην παραλείψεις καμιά ανανέωση.

ΥΓ: είναι στο καταλληλότερο μέγεθος για τη τσάντα σου.

Πηγή: ofarmakopoiosmou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης