Το «αληθινό» νόημα των χρωμάτων κάθε σημαίας με βάση τα... εθνικά στερεότυπα

simaies

Γιατί μας αρέσει να βλέπουμε -ακόμα και τις εσφαλμένες - πεποιθήσεις μας να επιβεβαιώνονται

Τα αστεία που βασίζονται σε στερεότυπα είναι ίσως από τα πιο χιλιοειπωμένα στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, παρά την αδιάκοπη αναπαραγωγή των ίδιων «κουρασμένων» κλισέ (οι Γερμανοί δεν έχουν χιούμορ, οι Ιταλοί «πλακώνονται» στα μακαρόνια, οι Έλληνες είναι άφραγκοι) το συγκεκριμένο είδος χιούμορ παραμένει δημοφιλές.

Κι αυτό γιατί, ως άνθρωποι, απολαμβάνουμε να βλέπουμε τις πεποιθήσεις μας - ακόμα και τις εσφαλμένες - να επιβεβαιώνονται, με έναν διασκεδαστικό και πειραχτικό τρόπο.

Ένα τελευταιο trend του διαδικτύου, που περιλαμβάνει την αστεία «πραγματική» ερμηνεία των χρωμάτων κάθε σημαίας, αποτελεί το τελευταίο δείγμα στερεοτυπικού χιούμορ.

Δείτε πώς ερμήνευσαν χρήστες του διαδικτύου την χρωματική «παλέτα» κάθε σημαίας (ή ακόμα και τα χρώματα που ξεχωρίζουν με την... απουσία τους) σύμφωνα με τον ιστότοπο Bored Panda.

flag-1
flag-2
flag-3
flag-5
flag-6
flag-7
flag-8

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Μπανανιστάν

Στο κόκκινο της Ελληνικής σημαίας δεν θα έπρεπε να έλεγε "Plenty of Money" αλλά "GENERATING Wealth"... Γιατί plenty of money κάποτε είχαμε! Απλώς ήταν δανεικά...

Patriot

Σε μερικά από αυτά είναι αλήθεια και όχι στερεότυπο όπως πχ στη Βόρεια Κορέα.

.

εσύ πλήρωνε τα μνημόνια και άσε την βόρειο κορέα.

kkk

Εγώ πληρώνω εσύ πήγαινε να ζήσεις εκεί αν σου αρέσει τόσο πολύ

Γειά σου ρε αμπελοφιλόσοφε τελεία

"Φοβερή" απάντηση... Όλο "βάθος" και "φιλοσοφικό στοχασμό"...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoxooi

Η φράση που ακούμε πιο συχνά σε κάθε ξεκίνημα μιας χρονιάς είναι «Νέα χρονιά, νέοι στόχοι!». Κατά πόσο όμως οι στόχοι αυτοί γίνονται πράξη; Φέτος, ας δεσμευτούμε σε υποσχέσεις που μπορούμε να τηρήσουμε και ας θέσουμε στόχους τους οποίους θα δούμε να πραγματοποιούνται!

nosokomeio

Επικίνδυνες συνθήκες επικρατούν σε δημόσια νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ και των ράντζων που πλημμυρίζουν τους διαδρόμους αλλά και βασικά ιατρικά μηχανήματα εκτός λειτουργίας

fit

Τις ημέρες που δεν συμβαίνει τίποτα έκτακτο και τίποτα περίεργο είναι εύκολο να μην παραλείπεις τους fitness στόχους σου και να πηγαίνεις μέχρι το γυμναστήριο για την προπόνηση της ημέρας.

dog-friend2-550x309

Τρόποι διαχείρισης της συμπεριφοράς του σκύλου σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση ενός καβγά σε πάρκο για σκύλους