Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που οι ψυχοπαθείς διαπράττουν εγκλήματα

american-psycho

Δεν είναι η έλλειψη συναισθήματος ο μόνος λόγος πίσω από τη συχνά ειδεχθή συμπεριφορά τους

Αρκετοί ψυχοπαθείς διαπράττουν βίαια εγκλήματα επειδή ο εγκέφαλός τους είναι έτσι προγραμματισμένος ώστε να προτιμά τις βραχυπρόθεσμες ανταμοιβές, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που εκπόνησε τη μελέτη πιστεύει ότι το ίδιο «ελάττωμα» του μυαλού, μπορεί να τους εμποδίζει να σκέφτονται τις συνέπειες των πράξεών τους και - κατά συνέπεια - να αδιαφορούν για αυτές.

Οι ερευνητές συνέκριναν τους εγκεφάλους ψυχοπαθών εγκληματικών με εκείνους ατόμων που είναι εθισμένοι με το φαγητό ή ακόμα και την ηρωίνη, στο πλαίσιο μίας μελέτης που έχει ως στόχο να δείξει ότι οι ψυχοπαθείς δεν είναι απλά «ψυχροί δολοφόνοι χωρίς ίχνος συναισθήματος».

Όπως παρατήρησε η ομάδα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα που είχαν ψυχωτικές τάσεις εμφάνιζαν εντονότερη δραστηριότητα στο σημείο του εγκεφάλου που «αξιολογεί τις ανταμοιβές».

«Για πολλά χρόνια, εστιάζαμε στην ιδέα ότι οι ψυχοπαθείς είναι άνθρωποι που δεν έχουν συναισθήματα και γι' αυτό κάνουν τόσο φριχτά πράγματα. Όμως δεν είναι εξωγήινοι, είναι άνθρωποι που απλά λαμβάνουν κακές αποφάσεις. Οι ίδιες προβληματικές και κοντόφθαλμες διαδικασίες λήψης αποφάσεων που εντοπίζονται σε ψυχοπαθή άτομα υπάρχουν και στους ανθρώπους που τρώνε υπερβολικά και κάνουν άλλες καταχρήσεις» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο βασικός λόγος της εγκληματικής συμπεριφοράς ενός ψυχοπαθούς δεν είναι η έλλειψη συναισθήματος, αλλά ο τρόπος με τον οποίον αξιολογούν την πιθανή «ανταμοιβή» κάθε φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι με μιαν απόφαση.

Έτσι οι εγκληματικές πράξεις που τους χαρίζουν πρόσκαιρη ικανοποίηση γίνονται «ακαταμάχητες» για αυτούς, ενώ οι πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν έχουν και τόση σημασία.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

warrior

Βγαζουν περισσοτερη δουλεια απο τους "φυσιολογικους"!

theokal

Γιατί λες αυτόν και δεν λες κάτι άλλους που απέναντι σε σημαντικά και σπουδαία πρόσωπα, πιάνουν τα ... αυτά τους, ξύνονται, χαζεύουν το ταβάνι, χασμουριούνται, κυκλοφορούν με τα χέρια στις τσέπες, τους ώμους πεσμένους, λένε κάτι κρυάδες για χιούμορ και χασκογελάνε μόνοι τους ...

Ψυχάκηδες παντού

Η πλάκα είναι ότι τα περισσότερα απ' αυτά που είπες τα κάνει κι εκείνος που αναφέρω πιο κάτω.

Ψυχάκηδες παντού

Προσωπικά είχα την ατυχία να γνωρίζω πολλούς ψυχοπαθείς όλα αυτά τα χρόνια. Η πλειοψηφία τους, σε περιβάλλοντα εργασίας. Χειρότερος απ' όλους ένας υπάλληλος ναυτιλιακής στην Κηφισιά. Το άτομο απλά δεν παίζεται. Γελάει σαν ηλίθιος ότι και να συζητήσεις μαζί του, δεν σταματάει να μιλάει με τίποτα και ακόμα κι άδικο να έχει προσπαθεί να σου επιβάλλει την δική του άποψη. Το θέμα που έχει φαίνεται από μακριά. Ο τρόπος που περπατάει, κοντά και γρήγορα βήματα, ο τρόπος που τρώει μέσα σε 3-5 λεπτά ένα πιάτο φαγητό, το τικ που έχει να φτιάχνει τα μαλλιά του 2 φορές το λεπτό. Θυμάμαι κάποτε που έγινε έξω φρενών γιατί σε ώρα εργασίας του είπαν να χαμηλώσει την ομιλία του Καμμένου στο youtube. Μιλάμε για τελειωμένο άτομο.

revipm

Αφού δεν είναι Δ.Υ. πάλι καλά να λέμε...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190215150425_wmi_trofi2

Όσοι έχουν αποφασίσει να ταΐζουν το ζωάκι τους με ωμή τροφή θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Επίσης, για τη χορήγησή της θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη διάφοροι παράγοντες