Έρευνα: Ο γάμος φέρνει την ευτυχία... αλλά μόνο αν είσαι φτωχός

married_couple_00

Tο κοινό ταμείο μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία ενός ατόμου που δεν έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση

Μπορεί ο γάμος για κάποιους να αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο θεσμός αυτός, μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ευτυχίας σας.

Προσοχή όμως! Ο γάμος μπορεί όντως να φέρει την ευτυχία... αλλά μόνο αν το εισόδημα και των δύο κυμαίνεται από 60.000 δολάρια και κάτω.

Τουλάχιστον σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια των ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα παντρεμένα ζευγάρια με ετήσιο εισόδημα κάτω των 60.000 δολαρίων ετησίως είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από τα ανύπαντρα ζευγάρια με ίδιο εισόδημα.

Οι ερευνητές της μελέτης πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κοινό ταμείο που έχει ένα παντρεμένο ζευγάρι, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ευημερία ενός ατόμου που δεν έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση, ενώ γι' αυτούς που αμείβονται με υψηλότερους μισθούς, τα πράγματα δεν έχουν μεγάλη σημασία.

Η έρευνα αυτή έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις δεκάδες άλλες που έχουν πραγματοποιηθεί για την επίδραση του γάμου στην ευημερία. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει τόσο ότι οι έγγαμοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς από τους ανύπαντρους όσο και ότι ο γάμος είναι μια κύρια πηγή μακροχρόνιας πίεσης και άγχους.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο περιοδικό Social Science Research είναι μία από τις πρώτες που ερευνά αν η ψυχολογία κατά τη διάρκεια του γάμου επηρεάζεται από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από την έρευνα Americans' Changing Lives, η οποία αποτελούταν από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.500 ενήλικες ηλικίας 24 έως 89 ετών στις ΗΠΑ και κάλυπταν θέματα κοινωνιολογίας, ψυχολογίας, ψυχικής και σωματικής υγείας.

Τα αποτελέσματα και σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Ben Kail, έδειξαν ότι ο γάμος μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευτυχία.

«Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που είναι παντρεμένοι και κερδίζουν λιγότερα από 60.000 δολάρια ετησίως στο συνολικό εισόδημα των νοικοκυριών έχουν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kail.

«Αλλά εκτός αυτού, ο γάμος δεν συνδέεται με την μείωση των συμπτωμάτων αν ήδη υπάρχει κατάθλιψη».

Ενώ, μεταξύ των ανθρώπων, με υψηλότερα επίπεδα εισοδήματος, εκείνοι που δεν παντρεύτηκαν παρουσίασαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από εκείνους που ήταν παντρεμένοι.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

XXX

60Κ, στις ΗΠΑ για 2 ατομα με παιδια ειναι αρκετα για να μενεις σε ενα σκυλοσπιτο και να τρως χορταρι.

Nick

Εγραψες μπρο. Ακου τι μας λενε κατω λεει απο 60Κ!

@

Σωστός!

Ο γάμος είναι συμβολαιο

Προσφέρει ασφάλεια στη γυναίκα και...τίποτα στον άντρα. Η ασφάλεια αυτή κάνει καλό γιατί δίνει δύναμη στη γυναίκα και "ξεχνάει" πως πρέπει να φέρεται. Ο άντρας πρέπει να είναι ελεύθερος να φύγει ή να της δείξει τη πορτα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσεις τόση δύναμη σε καμία, πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι και από συμβολαιο να γίνει κάτι άλλο.

Φαλοκράτη μισογύνη!

Ο γάμος είναι ένας θεσμός που δημιούργησε η φαλοκρατική σας κοινωνία για την υποδούλωση και τον έλεγχο της γυναίκας!

ΣΒ

Ο γάμος είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει στον άντρα ότι τα παιδιά της γυναίκας είναι δικά του!

δυστυχώς.

Το τέλειο είναι να είσαι ελεύθερος με λεφτά! Λίγοι όμως οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι που το κατάφεραν αυτό.

ζηνοβία

Σαν κάπως κυνικές ακούγονται αυτές οι απόψεις. Δηλαδή, ο γάμος δεν εξυπηρετεί καμιά συναισθηματική ανάγκη, δε δηλώνει αποκλειστικότητα (ή την πρόθεσή της , έστω)... Ο θεσμός περνάει κρίση βέβαια, όμως δεν πρέπει να υφίσταται, παρά μόνο για τους "μη έχοντες": Aντίθετα, θεωρώ ότι τα πλεονεκτήματα του γάμου είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα.(Και ναι, εργάζομαι και έχω εισοδήματα, δεν περιμένω από το σύζυγο να με συντηρήσει)

Νέος ωραίος και ευκατάστατος

MGTOW For Life Τέρμα τα κορόιδα κυρίες μου..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190212211913_vitaminie-1280x720

Η βιταμίνη Ε μπορεί να είναι λιγότερο διάσημη από την C όχι όμως και λιγότερο σημαντική. Χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση θεωρείται πολύτιμη για την υγεία