Έτσι θα αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού

panic-attack-1

Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα - Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού

Η κρίση πανικού αναφέρετε σε αιφνίδιες περιόδους άγχους, φόβου, ανησυχίας και συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα και αρνητικές σκέψεις. Αρκετές φορές κάποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει η ζωή του!

Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα. Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού.

– Ποια είναι τα συμπτώματα που συνοδεύουν την εκδήλωση κρίσης πανικού;

Συμπτώματα:

Ταχυπαλμία – Ταχυκαρδία
Πόνος στο στήθος
Δύσπνοια
Ζάλη
Ναυτία
Δυσκολία κατάποσης
Εφίδρωση
Ρίγη
Τρέμουλο
Μούδιασμα
Ξηροστομία
Αίσθημα λιποθυμίας
Αίσθημα πνιγμού
Αίσθημα τρόμου
Φόβος θανάτου
Πόνος στη κοιλιά
Φόβος για εγκεφαλικό ή καρδιακό
Αιφνίδια ανάγκη για τουαλέτα
Αίσθημα απόσπασης από τον εαυτό (Αποπροσωποποίηση)
Αίσθημα απόσπασης από το περιβάλλον (Αποπραγματοποίηση)
Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα. Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού.

– Πόση ώρα διαρκούν τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν (από 1 λεπτό έως και 1 ώρα). Συνήθως, διαρκούν κάποια λεπτά, ενώ σπανιότερα διαρκούν 1 ώρα.

– Πόσο συχνές μπορεί να είναι οι κρίσεις πανικού;

Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι μπορεί να βιώνουν αρκετές κρίσεις μέσα στην ημέρα και άλλοι να βιώνουν 1 ή 2 κρίσεις πανικού μέσα σε ένα ή δύο μήνες. Οι γυναίκες παθαίνουν συχνότερα κρίσεις πανικού από τους άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

adynatisma2

Παρά τις προσπάθειες για υγιεινή διατροφή και άσκηση τα περιττά κιλά συσσωρεύονται καθώς μεγαλώνουμε. Γιατί συμβαίνει αυτό; Νέα έρευνα Σουηδών επιστημόνων δίνει την εξήγηση και ανοίγει νέους ορίζοντες στην αντιμετώπισης της παχυσαρκίας