Έτσι θα αντιμετωπίσετε τις κρίσεις πανικού

panic-attack-1

Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα - Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού

Η κρίση πανικού αναφέρετε σε αιφνίδιες περιόδους άγχους, φόβου, ανησυχίας και συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα και αρνητικές σκέψεις. Αρκετές φορές κάποιος αισθάνεται ότι κινδυνεύει η ζωή του!

Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα. Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού.

– Ποια είναι τα συμπτώματα που συνοδεύουν την εκδήλωση κρίσης πανικού;

Συμπτώματα:

Ταχυπαλμία – Ταχυκαρδία
Πόνος στο στήθος
Δύσπνοια
Ζάλη
Ναυτία
Δυσκολία κατάποσης
Εφίδρωση
Ρίγη
Τρέμουλο
Μούδιασμα
Ξηροστομία
Αίσθημα λιποθυμίας
Αίσθημα πνιγμού
Αίσθημα τρόμου
Φόβος θανάτου
Πόνος στη κοιλιά
Φόβος για εγκεφαλικό ή καρδιακό
Αιφνίδια ανάγκη για τουαλέτα
Αίσθημα απόσπασης από τον εαυτό (Αποπροσωποποίηση)
Αίσθημα απόσπασης από το περιβάλλον (Αποπραγματοποίηση)
Για να έχουμε κρίση πανικού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανίζονται όλα τα συμπτώματα. Ακόμη και ένα ή δύο συμπτώματα, μεγάλης έντασης, είναι κρίση πανικού.

– Πόση ώρα διαρκούν τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν (από 1 λεπτό έως και 1 ώρα). Συνήθως, διαρκούν κάποια λεπτά, ενώ σπανιότερα διαρκούν 1 ώρα.

– Πόσο συχνές μπορεί να είναι οι κρίσεις πανικού;

Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι μπορεί να βιώνουν αρκετές κρίσεις μέσα στην ημέρα και άλλοι να βιώνουν 1 ή 2 κρίσεις πανικού μέσα σε ένα ή δύο μήνες. Οι γυναίκες παθαίνουν συχνότερα κρίσεις πανικού από τους άνδρες.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

social_media

Ειδικοί προειδοποιούν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετατρέπουν μια γενιά παιδιών σε ψεύτες – Οι νέοι προσπαθούν να προβάλλουν μια τέλεια εικόνα του εαυτού τους στα social media υιοθετώντας τον ψεύτικο εαυτό τους στην πραγματική ζωή

1
baby_massage

Τα μισά από αυτά, τα οποία τα χάιδευαν με μια μαλακή βούρτσα, εμφάνισαν κατά μέσο όρο 40% λιγότερα νευρωνικά αποτυπώματα πόνου στον εγκέφαλό τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα μισά που δεν τα είχαν χαϊδέψει

sex-island

Μέχρι τώρα, ένα μυστήριο περιέβαλε την «ηδονιστική εξτραβαγκάνζα» που υπόσχεται τέσσερις μέρες γεμάτες αλκοόλ, σεξ και ναρκωτικά για πενήντα «τυχερούς» - Οι περιγραφές που διέρρευσαν περιλαμβάνουν όργια με 100 γυναίκες, παιχνίδια στριπ τένις, λεσβιακά σόου κ.λπ.

19