Όσα πρέπει να ξέρετε αν θέλετε να γίνετε μανούλα!

moras

Η φροντίδα της υγείας μας πριν την εγκυμοσύνη συνίσταται στο να διασφαλίσουμε υγιή ωάρια, υγιή σπερματοζωάρια, φυσιολογική διαδικασία γονιμοποίησης, καθώς και φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου.

Αν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος και ιδιαίτερα αν δυσκολεύεστε να συλλάβετε, τότε θα πρέπει μία από τις προτεραιότητές σας να είναι η εξασφάλιση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ίσως να εκπλαγείτε αν μάθετε πόσο έντονα μπορεί να επηρεάσει ο τρόπος ζωής μας την υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος και του αναπτυσσόμενου εμβρύου. Η φροντίδα της υγείας μας πριν την εγκυμοσύνη συνίσταται στο να διασφαλίσουμε υγιή ωάρια, υγιή σπερματοζωάρια, φυσιολογική διαδικασία γονιμοποίησης, καθώς και φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου.

Γνωρίζατε ότι για τη δημιουργία νέου υγιούς σπέρματος χρειάζονται περίπου 2 μήνες, ενώ η ωρίμανση των ωαρίων συμβαίνει περίπου 100 ημέρες πριν την ωορρηξία; Αυτό σημαίνει ότι η δίαιτά σας, ο τρόπος ζωής και η κατάσταση της υγείας σας σήμερα, θα έχει επίπτωση στο αναπαραγωγικό σας σύστημα 2 με 3 μήνες από τώρα.

Δίαιτα και Άσκηση

Η βέλτιστη ευημερία που μπορεί να έχει ένα άτομο είναι απαραίτητη για την υγεία και τη γονιμότητα του. Με το να ακολουθεί κάποιος μία λογική δίαιτα και ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδέχεται να ενισχύσει τν υγεία του αναπαραγωγικού του συστήματος. Μία υγιεινή δίαιτα που περιλαμβάνει προϊόντα ολικής άλεσης, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρια καθώς και μερικά πρωτεϊνούχα προϊόντα όπως το κρέας, τα αυγά ψαριών ή το γάλα είναι απαραίτητα και για τους δύο συντρόφους. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε να πίνετε 8 με 10 ποτήρια νερό καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης