Έρευνα: Τα άτακτα παιδιά είναι πιο πιθανόν να αποκτήσουν μία πιο... αριστερή ιδεολογία

Έρευνα: Τα άτακτα παιδιά είναι πιο πιθανόν να αποκτήσουν μία πιο... αριστερή ιδεολογία

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά που σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα συμπεριφορικών προβλημάτων... ήταν πιο πιθανό... να αποκτήσουν έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα ως ενήλικες», δηλώνει ο επικεφαλής της έρευνας

Νέα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Psychological Science, αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά που είναι πιο ζωηρά... είναι πιο πιθανόν να «κλίνουν» προς μία πιο αριστερή πεποίθηση.

Οι ερευνητές εξέτασαν 16.000 συμμετέχοντες και κατέληξαν στο γεγονός ότι υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ των συμπεριφορικών προβλημάτων στην παιδική ηλικία και της πολιτικής δυσαρέσκειας.

Με άλλα λόγια, τα άτακτα παιδιά είναι πιο πιθανό να είναι πιο «ανατρεπτικά» κατά την ενηλικίωση τους και άρα πιο «αριστερά».

Ο συγγραφέας της μελέτης Gary J. Lewis του πανεπιστημίου 
Royal Holloway του Λονδίνου, δήλωσε: 

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά που σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα συμπεριφορικών προβλημάτων - δηλαδή, επιθετικότητα, συμμετοχή σε καυγάδες, κλοπές - ήταν πιο πιθανό... να αποκτήσουν έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα ως ενήλικες».

Η έρευνα εξέτασε επίσης στοιχεία όπως η κοινωνική τάξη των γονέων, η παιδική νοημοσύνη, το μορφωτικό επίπεδο και η κοινωνική τάξη που άνηκαν τα παιδιά κατά την ενηλικίωση.

Ο Lewis διαπίστωσε ότι τα προβλήματα παιδικής συμπεριφοράς σχετίζονται με την οικονομική ή πολιτική δυσαρέσκεια στην ενηλικίωση, ακόμη και αν αυτά κατά την ενηλικίωσή τους άνηκαν σε υψηλότερη κοινωνική τάξη ή αν είχαν μεγαλύτερη παιδική νοημοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Τζουτζουκος

Και εγώ άτακτο παιδι ήμουν, η δασκάλα με έδερνε κάθε μέρα και αυτό αντί να με πτωει με ανέβαζε. έχω iq 160. Η ίδια δασκάλα που με έδερνε φώναζε τη μάνα μου για να της πει ποσο απίστευτα έξυπνος ήμουνα. Εφτιαξα το πρωτο ηλεκτρονικό κύκλωμα μου όταν ήμουν 4 ετων διαβάζοντας βιβλίο φυσικής. Ο δάσκαλος των μαθηματικών στο γυμανσιο με αποκαλούσε κανόνι. Εχω phd στην πιο δυσκολη επιστήμη. Και είμαι φυσικά φιλελεύθερος δεξιός.

ΔΑΚΡΥΣΑ

Και μετά άνοιξε ξαφνικά το παράθυρο, φύσηξε δυνατά ο άερας, παράσυρε την κουβερτα σου και ξυπνησες...............................

Σωωωπα

επιθετικότητα, συμμετοχή σε καυγάδες, κλοπές= αριστερά και πρόοδος . Τώρα σοβαρά χρειαζόταν έρευνα για αυτό ;

Βλακειες με περικεφαλαια

Μπα η ερευνα ειναι τόσο μούφα όσο ότι η ΝΔ ήταν δεξιά, 35 χρόνια κουμμουνιστικες πολιτκες με πρωτη και καλύτερη την ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΩΝ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΩΝ. Πιο ατακτος απο μένα ΔΕΝ..και ειμαι πιο δεξιος και απο την δεξιά

@

Πιο ατακτα, πιο εξυπνα, πιο αριστερα. Απλα και γνωστα πραματα.

ΑΚΥΡΟ

Πως είναι δυνατόν έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα όταν είναι κατά βάση αριστερό από όλες τις απόψεις στα κοινωνικά κυρίως θέματα. Και αυτή η γελοιότητα ότι οι αριστεροί είναι ανατρεπτικοί δεν ισχύει εδώ και λίγα χρόνια. Η κουλτούρα που αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ανατρέψει στο status quo είναι οι δεξιές ιδεολογίες που μάχονται ενάντια στην αριστερή παράνοια και παραφροσύνη που έχει δημιουργηθεί με την χρόνια πλύση εγκεφάλου κυρίως μέσω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των ΜΜΕ και της ποπ κουλτούρας (μουσική, Χόλυγουντ κτλ.)

Tzimaras

Μάλλον τα άπλυτα

Δεν ξέρω για τα άτακτα αλλά

Η ελληνική έρευνα λέει πως τα [...] σίγουρα.

Σιγα την έρευνα

Άμα είναι [...] μικρα [...] θα γινουν και μεγάλα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diet1

Η σωστή επιλογή τροφίμων μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών και να βοηθήσει στο αδυνάτισμα

garlic

Το σκόρδο περιέχει ισχυρές θειούχες ενώσεις με πιο δραστική την αλισίνη, στην οποία οφείλει τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αλλά και τα πολυάριθμα οφέλη στην υγεία