Έρευνα: Εντοπίστηκαν 20 γονίδια που «λένε» ότι θα γίνεις... τρανσέξουαλ

Έρευνα: Εντοπίστηκαν 20 γονίδια που «λένε» ότι θα γίνεις... τρανσέξουαλ

Δεν πρόκειται για επιλογή, αλλά για μία φυσική διαδικασία, τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης, καταρρίπτοντας το επιχείρημα των επικριτών ότι «όλα είναι στο μυαλό»

Έρευνα: Εντοπίστηκαν 20 γονίδια που «λένε» ότι θα γίνεις... τρανσέξουαλ
Ομοφυλοφιλία... Είναι κάτι το φυσιολογικό, ή μία «παρεκτροπή», όπως υποστηρίζουν οι επικριτές της; Είναι κάτι που εξελίσσεται βάσει των νόμων της φύσης, ή τυχαίνει και εν πολλοίς εξαρτάται από τις επιρροές που θα δεχθεί το άτομο; Με άλλα λόγια, προβλέπεται στο ανθρώπινο γονιδίωμα ή είναι όντως μία... παρά φύση εξέλιξη; Την απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα επιχειρεί να δώσει ερευνητική ομάδα, η οποία ανακοίνωσε ότι βρήκε 20 γονίδια, μέσω των οποίων ο άνθρωπος εξελίσσεται σε... τρανσέξουαλ!

Η έρευνα της γενετίστριας Dr Ricki Lewis και των συνεργατών του πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 14 γυναικών, που έγιναν άντρες και σε 16 άντρες, που έγιναν γυναίκες. Ανακαλύφθηκαν, λοιπόν, 20 γονίδια, τα οποία «προβλέπουν» τη διαδικασία μετατροπής. Με άλλα λόγια, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η ομοφυλοφιλία και κατ' επέκταση η αλλαγή φύλου, αποτελεί μία φυσική διαδικασία.

Όσοι ασκούν κριτική στους ομοφυλόφιλους, υποστηρίζουν ότι «όλα είναι στο μυαλό» και πως οι τρανσέξουαλ έχουν μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα. Η έρευνα απέδειξε ακριβώς το αντίθετο. Η Dr Ricki Lewis καταρρίπτει τους παραπάνω ισχυρισμούς και λέει ότι είναι μία «φυσική διαδικασία», παρουσιάζοντας τα στοιχεία της μελέτης του ως επιχειρήματα.

Κλείσιμο
Κατά την παρουσία της έρευνάς του στην Κοινωνία της Παραγωγικής Έρευνας, ο γενετιστής αποκάλυψε τα ευρήματά του για τα 20 γονίδια που ενδέχεται να συνδέονται με την εξέλιξη των ατόμων  σε τρανσέξουαλ. Τα συγκεκριμένα γονίδια είναι υπεύθυνα για τη νευρολογική ανάπτυξη και τις σεξουαλικές ορμόνες του ατόμου.

«Δεν πρόκειται για επιλογή, αλλά για μία διαδικασία που παράγεται στον οργανισμό», τόνισε μεταξύ άλλων η Dr Ricki Lewis.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης