Έκαναν έρευνα για το αν είναι «ασφαλές» να τρώμε... χιόνι!

Έκαναν έρευνα για το αν είναι «ασφαλές» να τρώμε... χιόνι!

Αν είναι μισής μέρας, θεωρείται «φρέσκο», φάτε το άφοβα, λένε οι Ρουμάνοι

Έκαναν έρευνα για το αν είναι «ασφαλές» να τρώμε... χιόνι!
Πόσο ασφαλές είναι να τρώμε το χιόνι; Αυτό αναρωτήθηκαν επιστήμονες ρουμανικού πανεπιστημίου και διεξήγαγαν ολόκληρη έρευνα για να απαντήσουν σε αυτό ακριβώς το ερώτημα. 

Το πείραμα έγινε το 2017 και έδειξε ότι εφόσον το χιόνι είναι μόλις μισής μέρας, θεωρείται προφανώς «φρέσκο», και άρα, ναι, μπορείτε να το φάτε με πάσα ασφάλεια! Όσο πιο πολύ κρύο κάνει φυσικά, τόσο πιο ασφαλής είναι η βρώση του χιονιού, ενώ χιόνι δύο ημερών έχει... «σαπίσει» και καλό θα είναι να το αποφύγετε, επισημαίνει ο Ιστβάν Ματε, καθηγητής του πανεπιστημίου της Τρανσιλβανίας στο πρακτορείο Associated Press, που δημοσιεύει το θέμα. 

Οι ερευνητές συνέλεξαν χιόνια από ένα πάρκο και από τον περιφερειακό της Miercurea Ciuc, στην κεντρική Ρουμανία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, και κατόπιν επιχείρησαν να αναπτύξουν βακτήρια και μικροοργανισμούς σε αυτό. Η μελέτη έλαβε χώρα σε θερμοκρασίες από 1,1 βαθμό Κελσίου έως και τους μείον 17,4 C στην πόλη αυτή, που είναι μια από τις πιο κρύες περιοχές της χώρας. 

Κλείσιμο
Μία ημέρα μετά είχαν αναπτυχθεί πέντε βακτήρια ανά μιλιμέτρ τον Ιανουάριο, ενώ τον Φεβρουάριο ο αριθμός αυτός πενταπλασιάστηκε. «Το πολύ φρέσκο χιόνι έχει πολύ λίγα βακτήρια», λέει ο καθηγητής, που παραδέχεται ότι η ιδέα για μια τέτοια έρευνα του ήρθε όταν είδε τα παιδιά του να τρώνε χιόνι! «Δεν συστήνω σε κανέναν να αρχίσει να τρώει χιόνι. Απλώς λέμε ότι δεν θα πάθετε και τίποτα άμα φάτε λίγο», τονίζει...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης