Να γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ στεγνωτήρα χεριών σε δημόσιες τουαλέτες!

Να γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς ποτέ στεγνωτήρα χεριών σε δημόσιες τουαλέτες!

Η φωτογραφία σοκ έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα

Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα η ανάρτηση μιας γυναίκας στο Facebook, που προειδοποιεί τους άλλους χρήστες ενάντια στη χρήση συσκευών για το στέγνωμα των χεριών σε δημόσιες τουαλέτες. 

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση εμφανίζει ένα τρυβλίο πέτρι, δηλ. ένα ρηχό πλαστικό πιάτο που χρησιμοποιείται από βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών. Στο εσωτερικό τους υπάρχει ένα αηδιαστικό σύμπλεγμα από μύκητες, που προκαλεί... «αναταράξεις» στο στομάχι.

«Ετοιμαστείτε να μείνετε άφωνοι», γράφει στο post της η Καλιφορνέζα Nichole Ward και συνεχίζει: «Αυτοί είναι οι μικροοργανισμοί που αναπτύχθηκαν στο τρυβλίο Πέτρι, μέσα σε δύο μέρες, αφού τοποθέτησα την άδεια επιφάνειά του κάτω από τον ζεστό αέρα ενός στεγνωτήρα χεριών για τρία μόλις λεπτά. Ναι μόνο 3 λεπτά. Μη στεγνώνετε ΠΟΤΕ τα χέρια σας σε αυτά τα μαραφέτια. Εκθέτετε τα χέρια σας σε στελέχη πιθανώς παθογόνων μυκητών και βακτηρίων και νομίζετε ότι φεύγετε από το μπάνιο πεντακάθαροι»

Η Ward ισχυρίζεται οτι πραγματοποίησε το πείραμά της σε έναν στεγνωτήρα Dyson Airblade και κατόπιν «καλλιέργησε» τα βακτήρια για 48 ώρες.

Μετά την «έκρηξη» του post, εκπρόσωπος της εταιρείας που κατασκευάζει τις συσκευές δήλωσε ότι οι εν λόγω στεγνωτήρες χρησιμοποιούνται εκτενώς σε νοσοκομεία και άλλα κρατικά ιδρύματα και εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη μεθοδολογία που χρησιμοποίησε η «ερασιτέχνης βιολόγος».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Την πιστεύω!

Υγρασία της τουαλέτας , ζεστός αέρας από συσκευή που κάνεις δεν ξέρει αν συντηρείτε ορθά, σίγουρα αναπτύσσονται μικροργανισμοί στην συσκευή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

yellow_wine

Τα τρία μπουκάλια θεωρούνται από τα παλαιότερα στον κόσμο και χρονολογούνται από την εποχή του Λουδοβίκου ΙΣΤ' της Γαλλίας – Εκτιμάται ότι κάθε μπουκάλι θα πουληθεί έναντι 20.000 ευρώ

lifting

Ο σκοπός του μη χειρουργικού lifting είναι να αποφευχθούν οι μεγάλες τομές και οι ιδιαιτερότητες του χειρουργείου που απαιτεί το χειρουργικό lifting

Capture6

Όταν η μητέρα, Ελένη Φλουράκη, έπαιρνε την κόρη της για να κατέβουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Κρήτη, τη γενέτειρά της, πέρσι το καλοκαίρι, σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν την περιπέτεια στην οποία θα έμπαινε η οικογένεια, που θα έφτανε στο σημείο να γλιτώσει η ζωή της κορούλας τους, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ήθελε απλά να μείνει 8 μήνες, για να μάθουν τα παιδιά της ελληνικά και να ζήσουν την Ελλάδα.